Újabb kórházak állították le ellátásaikat

egészség

A Nemzeti Népegészségügyi Központ újabb kórházak listáját tette közzé, ahol hosszabb-rövidebb időre leáll az ellátás.

  • A kaposvári Kaposi Mór kórházban munkaerőhiány miatt február 4-ig szünetel a bronchoscopos beavatkozás, a betegeket Pécsre, Nagykanizsára, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra viszik.
  • A gyulai Békés Vármegyei Központi Kórház év végéig nem tud fogászati ellátást biztosítani, a kijelölt intézmény a szegedi klinika.
  • A marcali kórház foglalkoztatás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani január végéig, a kijelölt kórházak Nagyatádon, Siófokon és Keszthelyen vannak.
  • A Szent János kórházban február 29-ig nem látják el az ittas sérülteket.
  • A balassagyarmati kórházban határozatlan ideig szünetel a gasztroenterológia (kijelölt kórház Salgótarjánban), a fájdalomterápia (kijelölt kórház Pásztón) és a reumatológia (kijelölt kórház Salgótarjánban).
  • A komáromi kórházban 2025. január 16-ig szünetel a gyermek-nőgyógyászat, a betegeknek Győrbe kell menniük.

A listát az észrevételeivel szintén közzétevő Kunetz Zsombor posztjában azt írja: „Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb rövidebb ideig különböző intézményekben.”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük