Újpest is belép a luxusingatlan-piacra Rákosdubaj fejlesztésével

Budapest Újpest

A magyar főváros ingatlanpiacán jelentős változások várhatóak, miután a múlt héten Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes benyújtotta a parlamentnek a „mini-Dubaj” néven emlegetett törvényjavaslatot. Az OTP Otthon legfrissebb közleménye szerint a Rákosrendező-pályaudvar környékének átalakítása új dimenziót nyithat a budapesti luxusingatlanok piacán.

A tervezet, mely az „Magyarország Kormánya és az Egyesült Arab Emírségek Kormánya közötti gazdasági együttműködésről szóló megállapodás kihirdetéséről” szól, egy új városközpont kialakítását tűzi ki célul. Bevásárlóközpontokkal, lakóingatlanokkal, és nem utolsósorban Európa tervezett legmagasabb felhőkarcolójával a Rákosrendező és környékét teljesen felújítják, így egy modern, élhető városrész születhet a XIV. kerületben.

Az ingatlanpiac szakértői szerint a beruházás jelentős hatással lesz nem csupán a XIV. kerületre, hanem a szomszédos XIII., IV., és XV. kerületekre is. Jelenleg egy átlagos lakás négyzetméterára ebben a régióban már átlépte az egymillió forintos határt, és várhatóan tovább emelkedik a fejlesztések hatására.

Eddig Budapest luxusingatlan-piacának főbb központjai az I., V., XII., II., és III. kerületek voltak. Azonban az OTP Otthon elemzése szerint a mini-Dubaj projekt megvalósulása új versenytársakkal bővítheti ezt a listát, így növelve a prémium kategóriás lakások kínálatát. Ez jelentősen befolyásolhatja a piaci árakat, és még vonzóbbá teheti Budapestet a luxusingatlanok iránt érdeklődő befektetők számára.

A projekt ellenzői, köztük Karácsony Gergely főpolgármester, aggodalmukat fejezték ki az élhetőség potenciális romlása miatt, és további lakossági egyeztetéseket sürgetnek. A törvényjavaslat elfogadása azonban a parlament kétharmados kormánypárti többségének kezében van, ami gyorsítja a beruházási folyamatokat.

A mini-Dubaj projekt végrehajtása így nem csupán a környék megújulását hozhatja el, hanem a budapesti luxusingatlan-piac átrendeződését is előidézheti, új lehetőségeket teremtve mind a befektetők, mind a lakók számára.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük