Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Budapest kultúra

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. Az ünnepségen a kormány több tagja mellett jelen voltak katonai és állami szervezetek képviselői és a diplomáciai testület több tagja.

A Parlament főlépcsőjének két oldalán az ablakokban lyukas zászlók lengtek. Az évforduló alkalmából országszerte és külföldön is több megemlékezést szerveznek. A Rákoskeresztúri új köztemetőben, a 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz. Este Szabadságkoncertet tartanak a Millenárison. Orbán Viktor miniszterelnök este a Zeneakadémián mond ünnepi beszédet.

Újpesten a hagyományoknak megfelelően este 18:00 órától tartják a megemlékezést az Újpesti Városháza hátsó homlokzatánál elhelyezett emléktáblánál. Az Újpesti Önkormányzat minden megemlékezőt tisztelettel vár!

Forrás és kép: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük