Indul a második Budapesti Lakógyűlés: négy kulcskérdés a főváros jövőjéről

Budapest

A fővárosi vezetés újra meghallgatja a lakosság hangját a Budapesti Lakógyűlés keretein belül, amelyet a főpolgármester, Karácsony Gergely jelentett be. A kezdeményezés célja, hogy minden fontos döntést megelőzően a budapestiek véleményére támaszkodva alakítsák a város jövőjét.

A második ilyen gyűlésen négy kritikus kérdés kerül terítékre, amelyek közül három a város egyik legaktuálisabb ügyével, a Rákosrendezőre tervezett úgynevezett mini-Dubaj projekttel kapcsolatos. A főpolgármester szerint a kormány által az Egyesült Arab Emírségekkel kötött államközi szerződés rossz irányt vesz, és a tervezett beruházás a jelenlegi formájában a helyiek számára több hátrányt, mint előnyt jelentene.

A lakógyűlésen felteendő kérdések a következők:

  • Milyen funkciót kapjon a terület: parkváros vagy luxuslakások?
  • Hogyan értékesítse az állam a területet: nyílt pályázat vagy államközi szerződés révén?
  • A beruházás hogyan illeszkedjen a történelmi városképhez?
  • A járóbeteg-ellátó egészségügyi intézmények fenntartása maradjon-e a kerületi önkormányzatoknál, vagy kerüljön állami kézbe?

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a Budapesti Lakógyűlésen minden budapesti, 14 éves kortól kezdődően szavazhat, amennyiben rendelkezik érvényes lakcímkártyával. A szavazáshoz előzetes regisztráció szükséges, amely a lakogyules.budapest.hu weboldalon érhető el, a szavazás pedig e-mailen keresztül történik, április 28-ig.

A szavazás népszerűsítésére ezúttal szerényebb kampány keretében kerül sor, a városi lakosok postán kapnak tájékoztatást az eseményről. A főpolgármesteri hivatal és a városvezetés reméli, hogy a Budapesti Lakógyűlés lehetőséget ad a budapestieknek, hogy aktívan részt vegyenek városuk jövőjének alakításában, kiemelve a közösségi részvétel fontosságát a döntéshozatali folyamatokban.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük