Új kukásautók érkeztek Budapestre – Lépés a modernizált hulladékgazdálkodás felé

Budapest környezet

Budapest városa jelentős lépést tett a hulladékgazdálkodás modernizálása felé, amikor 110 új hulladékbegyűjtő járművet kapott a KEHOP-3.2.1-15-2017-00024 azonosító számú európai uniós támogatás révén. Ez a fejlesztés jelentős mértékben hozzájárul a Fővárosi Önkormányzat és a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójának erőfeszítéseihez, hogy javítsák a város hulladékkezelési infrastruktúráját.

A fővárosban naponta mintegy 250 hulladékos gépjármű van kint az utakon, melyek összesen évi közel 700 000 tonna települési szilárd hulladékot gyűjtenek össze és szállítanak el hasznosításra vagy ártalmatlanításra. A régi géppark átlagéletkora már elérte a 10 és fél évet, ami magas fenntartási költségekkel és növekvő károsanyag-kibocsátással jár. Ez indokolta a géppark részleges cseréjét és modernizálását.

Az új járművek bevezetése nem csak a működési hatékonyságot és környezetvédelmi normák betartását segíti elő, hanem hozzájárul a városi lakosok életminőségének javításához is. Az új gépek csökkentett károsanyag-kibocsátásukkal és megbízhatóbb működésükkel a fenntartható városi élet egyik fontos pillérét képezik.

Ez a beruházás a fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer teljes körű fejlesztésének részeként valósult meg, különös tekintettel a hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerekre. A projekt megvalósítása egyértelmű jelzése annak, hogy Budapest elkötelezett a környezettudatos és fenntartható városi infrastruktúra kialakítása mellett.

Ez a modernizációs lépés nem csak a hulladékgazdálkodás területén mutat példát, hanem ösztönzi a várost és annak lakóit a környezettudatos gondolkodás és cselekvés felé. A városvezetés és a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. további tervei között szerepel a hulladékkezelési rendszerek további fejlesztése, amely hozzájárul Budapest zöldebb és élhetőbb jövőjéhez.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük