Tovább rövidítették a kormányablakok nyitva tartását

Budapest

Egységesül Budapesten és Pest megyében a kormányablakok nyitvatartása, közölte a Kormanyhivatal.hu. Arra már nem tér ki a közlemény, hogy az egységes nyitvatartás azt jelenti, hogy rövidebb időben vehetik igénybe az állampolgárok a kormányhivatalokat ügyeik intézésekor.

Először június végén módosult az ügyfélfogadási rend Budapesten, akkor a keddi nyitvatartásból egy, a szerdaiból, a csütörtökiből és a péntekiből pedig kettő-kettő órát csíptek le. Ez összesen hét óra rövidítést jelentett. A munkaidő csökkentését György István kormánymegbízott nem indokolta, de a döntés oka minden bizonnyal az égető emberhiány.

A hétfői közlemény szerint ez lesz az új nyitvatartási rend Budapesten és Pest megyében:

  • Hétfő: 07:00 – 17:00
  • Kedd: 08:00 – 16:00
  • Szerda: 12:00 – 20:00
  • Csütörtök: 08:00 – 16:00
  • Péntek: 08:00 – 14:00.

Ez azt jelenti, hogy a szerdai nyitvatartásból még visszavettek két órát, tehát immár heti 9 órával csökkent az ügyfelek lehetősége ügyeket intézni. Bár, ha úgy nézzük, hogy sokan délután 4-ig dolgoznak, úgy ehhez még két órát hozzá lehet számolni, ugyanis eddig kedden és csütörtökön 17 óráig voltak nyitva a kormányablakok.

Ráadásul úgy tűnik, hogy még nagyobb a baj, hiszen eddig a módosítás csak Budapestre vonatkozott, mostantól viszont egész Pest megyére.

Forrás: Index; kép: hvg

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük