Péntektől felújítás miatt lezárják a Nyugati utascsarnokát

Budapest Közlekedés

Halaszthatatlanná vált a 143 éves Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének mielőbbi rekonstrukciója. A munka biztonságos végrehajtása érdekében a vasúttársaság május 8-ától december elejéig lezárja az utascsarnokot és ideiglenes menetrendet vezet be. A tetőfelújítás a MÁV állomásfejlesztési projektjének egyik kiemelt programja – közölte a MÁV.

A rendszerváltás előtti rossz minőségű, valamint az azóta történt, de a jelenleginél lényegesen kisebb volumenű renoválásokon átesett főpályaudvar biztonságos állapotának helyreállításához tartozik az éves szinten közel 18 millió ember által használt vágánycsarnok tetejének és a csatlakozó üvegszerkezeteknek, valamint a pénztárcsarnok, a gyorsétterem és a homlokzati hat kisebb torony tetőszerkezeteinek műemléki rekonstrukciója.

Az üveg függönyfal is teljesen megújul az épület mindkét végén. Mindezek mellett kijavítják az eddig fel nem újított tetőszakaszt, részlegesen átépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, megújul a csarnokban a felsővezeték-hálózat. A későbbiekben, 2021-ben várható az aluljáró felújítása, valamint modern utastájékoztatási elemek, például LED-fal építése és a kijelzők cseréje. A többi tetőrész folyamatos átadása 2021 második negyedéve és 2022 második negyedéve között valósul meg.

Forrás: MÁV, napi.hu
Fotó: MÁV

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük