Letarolja a BKV-t a koronavírus

Budapest Közlekedés

Csak a BKV- nál több mint 400-an nem tudnak dolgozni, mert ledöntötte őket a koronavírus, avagy fertőzött családtagjuk miatt karanténban vannak. Csak a cinkotai garázsban 68 sofőr és 10 egyéb területen dolgozó esett ki a munkából. Információink szerint több kollégát elragadott a halál, van köztük buszvezető és diszpécser, a volánosok közül is, a cég üzemeltet több BKK-buszjáratot is.

A BKV sajtóirodája elismerte, hogy nagy a baj. A Blikk kérdésére azt írták: „Meghaladta a 400-at a karanténban lévő munkavállalók száma. Sajnálatos módon több kollégát elvesztettünk az elmúlt hetek során”. A közlekedési társaság állítja, naponta fertőtlenítik a járműveket, illetve lekordonozták az első üléssorokat is.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint ez nem sokat ér, a járművezetők ugyanis nem itt, hanem a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust. „Ezek kis zárt helyiségek, ahol a kollégák enni tudnak, papírokat töltenek ki és pihennek két indulás között” – hívta fel a figyelmet Dorner.

Hiába találkoznak tömegekkel a munkájuk során, őket nem oltják még, csak a speciális a munkakörben, például energetikai diszpécserként dolgozókat, ahol 1-2 megfertőződés is ellehetetlenítené az üzemeltetést. Utóbbit a BKV sajtóosztálya is elismerte. „Ezért készült az első felmérés elsősorban a forgalomirányítást végző dolgozók között, aminek eredményeként az elmúlt héten kollégáink közül összesen 138 főt oltottak be a Szent Imre Kórházban” – közölték.

Egyre jobban aggódnak az emberek, látják a járvány adatait, és sokan tudnak legalább tíz halott kollégáról” – adott helyzetképet Gulyás Attila metrós szakszervezeti vezető. Úgy tudja, a szerelők között, a kocsiszínben is nagyon terjed a vírus.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük