Kiállítóhely lesz a Kelenföldi pályaudvar épületéből

Budapest Kormány

Hamarosan megkezdődhet a kelenföldi állomásépület megmentése, illetve felújításának előkészítése: ahogy korábban az Index is megírta, a vasútállomás mintegy 130 éves épületét a Közlekedési Múzeum újíthatja meg, amely vasúti terepasztalokat és modelleket bemutató, kifejezetten családbarát kiállítóhellyé alakítaná át a jelenleg romos állapotban lévő, sokáig bizonytalan jövőjű vasúti műemléket.

„Az épület állapota rendkívül leromlott, a műszaki állapotfelmérések végeztével tudjuk majd megmondani, mennyiből és mikorra menthető meg” – írja keddi közleményében a Közlekedési Múzeum. Ebből azonban az is kiderül, hogy a Fidesz XI. kerületi bukása után a kormány átvállalta a korábban a kerületi önkormányzat által ígért, de végül nem biztosított 20 millió forintot is, hogy megkezdődhessen a munka.

Hogy mi történt? Az eredeti leosztás szerint a beruházás kiviteli terveinek mintegy 100 millió forintos költségébe a a XI. kerületi önkormányzat 20 millió forinttal szállt volna bele, míg a többi 80 milliót a Miniszterelnökség adta volna. Csakhogy a 2019-es önkormányzati választásokkor az ellenzéki összefogás legyőzte a Fideszt, a DK-s László Imre lett Újbuda polgármestere, és a kerület a jelek szerint egyszerűen kiszállt a projektből.

Forrás: Index.hu
Fotó: Hungaricana

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük