Ha nincs atlétikai vb, elmarad a csepeli HÉV felújítása

Budapest

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés. Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amelyből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg, és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel.

Emellett három új biciklis és gyalogos híd is épülne a csepeli Duna-ágak felett. A vb miatt Csepelen szabadtéri edzőpályák, fedett atlétikai csarnok, extrém sportpálya, nemzetközi evezős pálya és új evezős klubház is épülne. Emellett megtörténne a Kis-Duna-part rekultivációja és a Kis-Duna mederkotrása.

Borbély Lénárd kitért arra: Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt azt mondta, semmilyen sportfejlesztést nem fog támogatni Budapesten, ennek ellenére a kispesti stadion megépítése mellett már letette a voksát.

– Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét a kerületekkel szemben, és ha az egyik kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyen fejlesztéseket – fogalmazott. Borbély szavaihoz annyit hozzá kell tenni, hogy Karácsony már elkezdődött stadionépítések leállításáról nem beszélt.

A polgármester hozzátette: hétfő délutánra rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze, ahol a kiemelt kormányzati beruházások központjának munkatársai részletesen beszámolnak majd a tervezett fejlesztésekről.

A csepeli HÉV felújítása 2020 júniusában kezdődhet, de elvesztheti a priorítását, ha nem lesz Budapesten vb.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg viszont még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

Forrás: Index, MTI, Fotó: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük