Elfújta a szél a februári tavaszt, és ma is tombolni fognak a viharok

Budapest időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél veszélye miatt.

tegnapi szélvihar miatt országszerte több mint 400 alkalommal riasztották a tűzoltókat este 6 óráig – írja az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjére hivatkozva. Dóka Imre szerint a legtöbb beavatkozásra eddig az Észak-Dunántúlon, így Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, illetve Pest megyében és a fővárosban is jelentős feladatokat ad a vihar. A károk nyomán két ember sérült meg.

Pest megye és a főváros területén tegnap este hétkor még mintegy 140 helyszínen dolgoztak a tűzoltók.

Budapest II. kerületében, a Zsolt fejedelem utcában egy fa és egy oszlop dőlt rá egy személyautóra, a XVI. kerületben, a Thököly utcában egy fa vezetékre dőlt, a XI. kerületi Mezőkövesd úton pedig azért kérték a tűzoltók segítségét, mert egy fa személyautóra, kerítésre, illetve közvilágítási vezetékre dőlt.

A III. kerületben, a K-Hídnál és a Nánási úton is kidőlt fa akadályozta a forgalmat, XIII. kerületben, a Dráva utcában egy épület tűzfaláról pedig téglák hullottak a kövezetre.

Tegnap Budapesten megdőlt az országos szélrekord. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán azt írta, hogy a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek, emellett még több helyen mértek 100 kilométeresnél erősebb széllökést. 

Forrás: OMSZ, nlc.hu
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük