Budapest ingyenes egészségügyi szűrőprogramot indít

Budapest egészség

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, egy új egészségügyi kezdeményezés elindítását jelentette be, amely ingyenes szűréseket kínál több ezer budapesti lakos számára a következő hetekben. A program célja, hogy javítsa a város lakóinak egészségi állapotát és növelje az élettartamot.

A szűrőprogram 24 különböző helyszínen kerül megrendezésre, ahol a résztvevők olyan vizsgálatokon eshetnek át, melyekért normál esetben több tízezer forintot kellene fizetniük. A főpolgármester Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hívta fel a figyelmet a programra és annak részleteire, amelyek a város hivatalos honlapján érhetők el.

Karácsony szerint nem lehet belenyugodni abba, hogy Magyarországon minden negyedik ember olyan betegségben hal meg, amely megelőzhető lett volna. Kiemelte, hogy Budapesten a várható élettartam körülbelül öt évvel kevesebb, mint más európai nagyvárosokban, és ez az állapot sürgős változtatást igényel.

Az egészségügyi kezdeményezés nem új keletű: öt éve indult el a CT- és MR-program, amely már több mint 12 ezer ember számára biztosított gyorsabb hozzáférést a vizsgálatokhoz. A főpolgármester bejelentette, hogy a program tovább bővül: az új elemek között szerepel az onkodiagnosztikai betegút-menedzsment, amely a diagnózis utáni gyógyulásban is segítséget nyújt. Ezáltal a kerületi szakrendelőkkel együttműködve 30 napon belül megszervezik az összes szükséges vizsgálatot, ehhez további forrásokat biztosítanak.

Karácsony hangsúlyozta, hogy a kerületi szakellátás államosítása ellen is küzdenek, összhangban a budapestiek döntésével, hogy megőrizzék a helyi szintű egészségügyi ellátást. A főpolgármester szavai szerint a program nem csak az egészség megőrzését szolgálja, hanem a budapestiek életminőségének javítását is célul tűzte ki.

Részletek és regisztráció IDE KATTINTVA érhető el.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük