Akár azonnal is elérhető CT-vizsgálat a budapestieknek

Budapest

A Fővárosi Önkormányzat és a Semmelweis Egyetem közötti új megállapodás értelmében a budapesti daganatgyanús és a már ismert daganatos betegek soron kívüli időpontokat kaphatnak CT-vizsgálatra – közölte a Főváros.

Mint, írják a betegek akár aznapra is kaphatnak CT-időpontot. Ez a gyorsaság és rugalmasság hozzájárulhat a betegségek korai felismeréséhez és a hatékonyabb kezeléshez, ami életmentő lehet a daganatos betegek számára.

A Főváros még 2020-ban indította el az a várólista csökkentési programot, amelynek keretében a résztvevő szolgáltatók az időpontfoglalástól számított 7 napon belül ingyen elvégzik a szükséges CT- vagy MR-vizsgálatot, további 3 napon belül pedig a leletet is elkészítik.

Az Európai Unió statisztikái szerint Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya. Ráadásul minden negyedik haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne, ha időben észlelnék a betegséget.

A vizsgálatokról bővebb információ elérhető az Orvosi Képalkotó Klinika honlapjának Budapest Onko-projekt menüpontjában. Időpontfoglalás hétfőtől péntekig 8-16 óra között, szombaton 8-12 óra között a 06 20 825 8827-es telefonszámon, illetve a bponko@semmelweis.hu e-mail-címen lehetséges.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük