Harmincéves a Rex Kutyaotthon

állat

Guinness-rekord-kísérlettel ünnepli meg a harmincadik születésnapját a Rex Kutyaotthon, ráadásul éppen az állatok világnapján. Október elsején minden érintettet várnak, ugyanis megpróbálják beállítani „A legtöbb örökbefogadott állat egy helyen és időben” rekordját. – írja az ujpest.hu.

Van egy hely Magyarországon, ahol az elmúlt 30 évben közel 25.000 állatot mentettek meg, ivartalanítottak és adtak örökbe. A Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén járunk, ahol az állatmentés mellett a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítanak az állatvédelmi szemléletformálásra. – olvasható a cikkben.

Oktatóprogramjaikon és rendezvényeiken évről évre sok ezren ismerkedhetnek meg a felelős állattartás alapjaival. Egész napos ünnepséget és családi napot rendeznek az újpesti Állatszigeten a jubileum alkalmából.

A színes programok között fellép a Hot Jazz Band, a Misztrál Együttes, Kalap Jakab, valamint neves operaénekesek is érkeznek. Flashmobot, azaz villámcsődületet is terveznek. A Rex alapítója, dr. Király Péter állatorvos ötlete volt a Guinness-rekord-kísérlet, amelyhez várják az örökbefogadott kutyákat és gazdáikat az ország minden részéből.

A jeles napon bemutatják továbbá a Felelős Állattartás Háza terveit, és ismertetik a megvalósulást segítő téglakampányt. A Rex vezetője elmondta, hogy országos oktatóközpontot szeretnének létrehozni a Rex Állatsziget területén, hogy közreműködjenek az állatokkal kapcsolatos szemléletváltásban.

Idén meg is kezdődött a Felelős Állattartás Háza, rövid nevén Rexpedíció megépítése. Az állatvédelem számos problémájára hosszú távon csakis az állatokkal kapcsolatos szemléletváltás kínálhat megoldást.

„Reményeink szerint a 2023-ban megnyíló élményközpontú oktatási intézményben évente akár 100.000 látogató is megfordulhat az ismeretterjesztő előadásokon, és az ország első, kutyákat és a kutyatartással kapcsolatos ismereteket bemutató interaktív kiállításán.”

Dr. Király Péter arra kér mindenkit, hogy vásároljanak téglajegyet a Felelős Állattartás Házában. Ugyanis az épület legalább százmillió forintba kerül, s állami támogatás híján szükség van a szponzorokra, jóakarókra.

A 12–14 óra között zajló eseményre előzetesen várjuk a regisztrációkat a rex.hu honlapon. A rekordkísérlet célja, hogy felhívjuk a figyelmet a menhelyek szerepére a kóbor állat probléma kezelésében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük