Wintermantelék ráindíthatják az újpesti Schmuck Andort az ellenzéki együttműködésre. Trükköznek.

Újpest

Horváth Imre, a 75 éves egykori szocialista újpesti önkormányzati, illetve országgyűlési képviselő az Index megkeresésére elismerte, gondolkozik azon, hogy ezúttal az önkormányzati választáson induljon el, ismét Újpesten.

Érzik a vesztüket” – mondta el Déri Tibor az Index cikkére reagálva lapunknak. „December óta köztudott, hogy az újpesti ellenzék helyben a legteljesebb együttműködésben dolgozik azért, hogy októberben valós alternatívát kínáljanak az újpestiek számára. Emiatt egy meglévő egyesületet alakítottunk át, és kezdtük meg a munkát, a közös cél: a mindenkire és mindenhova rátelepedett NER lebontása érdekében.

A történet röviden: a hat ellenzéki párt képviselője megalakította az UPK Újpestiek Közössége Egyesületet még a december folyamán (a hivatalos adatbázis szerint). Erre most májusban Egerben megalakult az ÚPK Újpesti Patrióta Egyesület azzal a Horváth Imrével, aki köztudottan jó viszont ápol a helyi Fidesszel, élén Wintermantel Zsolttal. És miért éppen Eger? Feltehetőleg azért, mert a Törvényszékek informatikai rendszerei között nincs átfedés, így a névellenőrzésen simán átmehetett az újonnan megalapított fidesz-egyesület. De ha végignézünk az újpesti kötődésű egyesületek között, ugyanitt van bejegyezve a Hajrá Újpest! Egyesület is, melynek elnöke a helyi Fidesz-frakció vezetője, Bartók Béla. De ez természetesen csak a véletlen műve.

Déri Tibor

Déri hangsúlyozta: semmi kétség, hogy ez a helyi Fidesz és Wintermantel Zsolt aljas trükkje. És mindehhez egy 75 éves nyugdíjas embert használnak fel. Ez a módszer egyszer már besült, éppen 2018 tavaszán, amikor Varju László simán megverte a fideszes Zsigmond Barnát. Vagy gondoljunk az egy hónappal ezelőtti európai parlamenti választásokra, ahol a helyi Fidesz jóval a budapesti átlag alatt teljesített, és a negyedik legrosszabb eredményét produkálta – ecsetelte a polgármesterjelölt. Mindez természetesen nem azt vetíti előre, hogy sétagalopp lenne az őszi önkormányzati választás, azonban ha mindent megteszünk a siker érdekében, akkor óriási sanszunk van a helyi fideszes rezsim leváltására, tette hozzá a Momentum helyi vezetője.

Bárhogyan is próbálja rejteni Wintermantel Zsolt, az ilyen eszközök jól megmutatják, ő is a Fidesz embere, éppen úgy Orbán bábja, mint más helytartók és kiskirályok. Ez ellen kell fellépnünk októberben” – fogalmazott Déri az Indexnek.

Mi már márciusban írtunk a Fidesz ezen tervéről, amikor azzal foglalkoztunk Szalma Botond bejelentése után, hogy közvélemény-kutatásnak álcázott lejáratásba kezdtek Wintermantel Zsolték Újpesten. Már akkor sejthető volt, hogy felhasználják a 75 éves Horváth Imrét z önkormányzati választáson is.

Kép: Mandiner

Címke:

2 thoughts on “Wintermantelék ráindíthatják az újpesti Schmuck Andort az ellenzéki együttműködésre. Trükköznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük