Vizelettel jelzett irónia: Kutyapárti tiltakozás a saját „műremek” körül

Újpest

Újpesti olvasónktól érkezett egy különös és ironikus jelentés, amely a politikai színtér abszurditását hozza felszínre. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt újpesti polgármester-jelöltje, Nagy Dávid, egy váratlan helyszínen vált hírhedtté: a Homoktövis utcai körforgalomnál, ahol nem éppen politikai nyilatkozatot tett, hanem… hát, inkább a természet hívásának engedett – könyörtelenül odavizelt az olvasói beszámoló szerint. Nagy Dávid egyébként tegnap esti posztjában beismerte, hogy ő volt a sárga dzsekis alak a fényképről, melyen mással összetéveszthetetlen testtartásban látható. Most pedig be is ismerte, hogy nyilvánosan vizelte le a növényeket fényes nappal.

A sztori csattanója? Pontosan azok a bokrok és fák szolgáltak Nagy Dávid „vészhelyzeti megállójaként”, amelyek mellé vasárnap az édesanyját állította fel tiltakozni. A helyzet komédiája abban rejlik, hogy a polgármester-jelölt saját tiltakozásának célpontjává tette a zöldterületet, mégpedig egy igen különleges módon.

A párttagok és hívek védelme Nagy Dávid cselekedetét illetően – miszerint ez csak egy természetes reakció volt kényszerhelyzetben – csak olaj a tűzre. Hiszen valljuk be, vannak jobb módok a „természeti szükségletek” kezelésére, mint hogy éppen azon a helyen könnyítsük meg magunkat, ahol később anyukánkat állítjuk be tiltakozni.

Nagy Dávid esete nem csak hogy megkérdőjelezi a politikai integritást, de egyben remek példája annak, hogy néha a politikusok tettei magukon túlmutató, kínos és nevetséges helyzeteket idéznek elő. Ez az eset tökéletesen bemutatja, hogy a politikai színtér néha önmagában rejlő iróniát szülhet: ahol a szó szerinti és képletes „vizelet-prédikálás” találkozik. Nagy Dávidnak talán jobban meg kellett volna fontolnia a helyszínválasztást, különösen, ha az adott területen később édesanyját állítja fel a környezetvédelem jegyében.

Címke:

2 thoughts on “Vizelettel jelzett irónia: Kutyapárti tiltakozás a saját „műremek” körül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük