Kutyapárti stílus: Nagy Dávid újabb „szabálytalan manővere” – parkolás a tilosban

Újpest

Az újpesti politikai színtér sajátos humorral bővült, köszönhetően a Magyar Kétfarkú Kutyapárt helyi polgármester-jelöltjének, Nagy Dávidnak. Az olvasónktól érkezett legújabb beszámoló a már ismert „bokorba vizelős” epizódból fejlődött tovább egy újabb, szabályszegő cselekedettel: Nagy Dávidék most a tiltott parkolás művészetét mutatták be.

Úgy tűnik, a jelölt számára nem csak az illem alapszabályai léteznek lazán, hanem a KRESZ előírásai is csupán tájékoztató jellegűek. A legutóbbi „zöldterületi öntözése” után most autójukkal egyértelműen tiltott helyre parkoltak. Nagy Dávid, úgy látszik, a szó szoros és átvitt értelmében is készen áll arra, hogy a határokat feszegesse – legyen szó akár a köz- és magánterületek tiszteletéről, akár a közlekedési szabályokról.

Ez a legújabb fejezet csak még inkább erősíti azt a képet, mely szerint a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje egyfajta „szabályokon felüli” állapotban él. Minden bizonnyal a támogatói szerint ez is teljesen normális: először a fák „oldalba hugyozása”, majd a „tahóparkolás”. Az esetek tükrében felmerül a kérdés: ez vajon valóban a kutyapárti politika lényege?

Nagy Dávid esetei egyre inkább úgy tűnnek, mintha egy politikai szatíra lapjainak oldalairól szakadtak volna ki. Az egyik botrány a másik után, miközben a támogatók és hívek továbbra is védelmezik cselekedeteit. Úgy fest, az újpesti politikai életben a Kétfarkú Kutyapárt nem csak a humorérzék határait feszegeti, hanem a közvélemény türelmét is. Az egyik nap még a körforgalomnál „öntözik” a fákat, a másik nap pedig már tilosban parkolnak – vajon mi lesz a következő „normális” lépés ebben a sorozatban?

Címke:

2 thoughts on “Kutyapárti stílus: Nagy Dávid újabb „szabálytalan manővere” – parkolás a tilosban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük