Sokan sétáltak a Farkas-erdőért és Újpest zöldterületeiért

Újpest

Tegnap rendezték meg az UPK Újpestiek Közössége Egyesület és a Sétáló Budapest kezdeményezésében azt a sétát, mellyel a korábbi évek esztelen beépítéseire, a zöldterületek rovására történt „városfejlesztésekre” próbálták felhívni a figyelmet az esemény szervezői

Kora este szép számú résztvevő gyűlt össze azon a szimbolikus helyen, ahol a jelenlegi fideszes városvezetés egy evangélikus templom építését javasolta, azonban nem számoltak azzal a társadalmi reakcióval, ami voltaképpen meghiúsította az oda tervezett építményt. (Ennek a területét a Bőrfestő Ovi mellé, szintén zöldterületre jelölte ki a városvezetés).

Itt Nagy Dávid, a Sétáló Budapest aktivistája elmondta, hogy Káposztásmegyeren több projekt volt az elmúlt időszakban, mely csak és kizárólag a zöldterületek kiterjedésének rovására történt. Hozzátette, Wintermantel Zsolt, jelenleg is regnáló fideszes polgármester semmibe veszi az itt élők akaratát, akik többször kijelentették már, hogy nem kérnek az újabb és újabb beépítésekből, ennek ellenére azt látják, hogy egyszer templomot, másszor jászpályákat akarnak a Farkas-erdőben létesíteni.

A másik megszólaló Déri Tibor, az UPK Újpestiek Közössége Egyesület elnöke volt, aki nem mellesleg Wintermantel Zsolt kihívója az őszi önkormányzati választáson. Déri a környezetvédelem fontosságára, a 21. századi gondolkodásmódra, az élhető Újpestre hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a IV. kerület zöldterületeit meg kell védeni, sőt, ki kell ezeket a területeket terjeszteni, melyre minden lehetősége is megvan egy önkormányzatnak akár más önkormányzatokkal együttműködve.

A séta célállomása a Homoktövis utca – Megyeri út találkozásnál lévő körforgalom volt, aminek az egyik részén ötvenlakásos társasházat, a másik részén pedig egy hatalmas íjászcsarnokot akarnak létrehozni két íjászpályával. A két íjászpályáról – úgy tűnik – csak átmentileg mondtak le Wintermantelék, ugyanis a Fővárosi Közgyűlésben optimistán azt mondta, a választások után visszatérnek a kérdésre.

Október 13-án erről is dönthetnek az újpestiek. Arról dönthetnek, hogy mit szeretnének jobban: a Fidesz és Wintermantel Zsolt által támogatott esztelen beépítéseket, a betont, mellyel bevonják szinte egész Budapestet és Újpestet, vagy a zöldterületek bővítését, a 21. századot, új gondolkodásmódot, melyet Déri Tibor is képvisel” – ezt már egy helyi lakos mondta el lapunknak kérdésünkre válaszolva. Hozzátette, Káposztásmegyeren az itt élők nem akarnak több beépítést, ugyanis nem azért költöztek ide az emberek, hogy mindenfelé járva épületekbe botoljanak. A friss levegő, a természet közelsége vonzotta ide az itt élőket, melyet szeretnének megvédeni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük