Nem beton-, hanem zöldfelületeket alakít ki az önkormányzat a Berda József utcában

Újpest

Az újpesti Berda József utcában zajlanak a VEKOP-projekt keretében előirányzott kerékpáros hálózat fejlesztésének munkálatai. A projekt célja, hogy a kerékpározást kényelmesebbé és biztonságosabbá tegye, miközben hozzájárul a város zöld arculatának erősítéséhez is. Az előre meghatározott tervek szerint haladva, a fejlesztések egy új, környezetbarát és modern közlekedési kultúra alapjait vetik meg Újpesten.

A projekt azonban nem mentes a kihívásoktól. Egy műszaki félreértés okozott némi zűrzavart az osztósávok kialakításával kapcsolatban, ami rövid idő alatt felkeltette a figyelmet. Az önkormányzat azonban gyorsan reagált, és tisztázta, hogy az osztósávok esetében nem lesz betonozás, hanem zöldfelületek kerülnek kialakításra, ezzel is támogatva a környezettudatos városképet. Ez egyébként illeszkedik abba a városképbe, melyet Újpest Önkormányzata a korábbi években már létrehozott a Tél utcai osztósávban, vagy éppen a Rózsa utcai osztósávban. Itt a Berda József utcában egyébként a régi gyomos-füves részt bokros-cserjés-füves zöldfelület váltja majd fel.

Wintermantel Zsolt, az újpesti Fidesz bukott polgármestere, azonban sajátos módon reagál a fejlesztésekre. A közösségi médiában folytatott kommunikációja inkább a politikai megosztottságot szítja, mintsem a városi fejlesztés eredményeit ünnepelné. Ez a hozzáállás a helyi közösség számára inkább a politikai játszmákra emlékeztet, mint a valódi fejlesztések elismerésére.

Összességében, az újpesti kerékpáros hálózat fejlesztése pozitív változásokat hoz a városban. A projekt előrehaladása és az önkormányzat proaktív hozzáállása bizonyítja az elkötelezettséget a fenntartható és zöld közlekedési megoldások mellett, annak ellenére, hogy a politikai viták időnként árnyalják a képet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük