Trippon Norbert: „Vadvirágos” ágyások végestől végig a Tél utcai osztósávban!

környezet Újpest

„Újabb helyszínnel jelentkezik a Vadvirágos Újpest program a Megyeri, a Görgey és a Pozsonyi út, a Bőröndös sétány, a Homoktövis Park, illetve az SZTK-val szemben létesített levendulamező után.” – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

A hét elején 1092 négyzetméteren megtörtént a munkaterület átadása a Tél utcában, ahol számtalan só- és szárazságtűrő, valamint számos őshonos növény (pl. cserszömörce, galagonya, kecskerágó, kakukkfű, árvalányhaj, stb.) is ültetésre kerül.A projekttel kockázatot vállaltunk, hiszen az útszakasz környezeti terhelése a nagy forgalom miatt rendkívüli, és rengeteg a kutyapiszok is az osztósávban. Remélem, a kertészmérnököknek mégis sikerül egy nagyon látványos, egyúttal hasznos zöld beruházást megvalósítania. Hiszen többek között a Vadvirágos Újpest programmal nyertük el tavaly a Virágos Magyarország versenyen a budapesti fődíjat. – olvasható a bejegyzésben.

A kivitelezés előreláthatólag 2-3 hétig tart, hétköznaponként fél tíz és fél négy között. Kérjük a lakosság türelmét, hiszen mind a talajelőkészítés, mind a virágültetés forgalomtereléssel jár majd. Szorítok, hogy szép legyen, és elnyerje az itt élők tetszését. – zárja sorait az alpolgármester.

Címke:

1 thoughts on “Trippon Norbert: „Vadvirágos” ágyások végestől végig a Tél utcai osztósávban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük