Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

Újpest

Április 16-án, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, Déri Tibor, Újpest polgármestere is csatlakozott a megemlékezőkhöz egy rövid Facebook-bejegyzés közzétételével. A posztban a polgármester kifejezte tiszteletét azok iránt, akik az emberiség egyik legsötétebb korszakában veszítették életüket, és felhívta a figyelmet az emlékezés és megértés fontosságára.

„Ma, április 16-án, a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk. Ezen a napon fejezzük ki tiszteletünket azok felé, akik életüket vesztették az emberiség egyik legsötétebb korszakában,” írta Déri. A bejegyzés hangsúlyozza az egyenlőség, a béke és a tisztelet melletti elkötelezettséget, valamint a közös felelősségvállalást, hogy hasonló tragédiák ne ismétlődhessenek meg.

Déri Tibor szavai különösen fontosak a közösségi összetartozás és az emlékezés kultúrájának erősítésében, kihangsúlyozva, hogy az emlékezés nem csupán múltbeli események felidézése, hanem a jövő iránytűje is lehet. Az ilyen megemlékezések fontos szerepet játszanak abban, hogy az új nemzedékek megértsék és felismerjék az emberi méltóság védelmének fontosságát.

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja április 16-a, amely nap az 1944-ben ezen a napon kezdődött zsidók gettóba kényszerítésére emlékeztet. Déri Tibor bejegyzése kiemeli, hogy „Emlékezzünk meg az ártatlan áldozatokról, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg hasonló tragédia.” Az emlékezés ezen formái kulcsfontosságúak a történelmi tudatosság és az emberi jogok iránti tisztelet fenntartásában.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük