Közeleg a Mátyás Balázs Tamás tér ünnepélyes átadása

Újpest

Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződésénél hamarosan egy új tér fogadja a járókelőket, amelynek elnevezése mélyen szimbolikus jelentőséggel bír. A közterületet a 2018-ban tragikus körülmények között elhunyt rendőrtiszt, Mátyás Balázs Tamás után nevezik el, ami egyben tiszteletadás is azok felé, akik az állampolgárok biztonságáért áldozzák életüket.

Czigler László, Újpest alpolgármestere jelentette be a hírt egy közösségi médián keresztül tett bejegyzésében. Az alpolgármester szavai szerint a tér átnevezése egy egyhangú döntés eredménye, amit először a IV. kerületi képviselőtestület, majd a Fővárosi Közgyűlés is támogatott. Az elnevezési javaslatot maga Mátyás Balázs Tamás szülei nyújtották be, kívánva, hogy fia emlékét méltóképpen őrizzék meg.

Az átnevezés hivatalos ünnepsége 2024. április 24-én, délelőtt 11 órakor kerül megrendezésre. Az esemény nemcsak egy új közterület átadását jelenti, hanem egyben lehetőséget is biztosít a közösség számára, hogy összegyűljön és közösen emlékezzen meg egy helyi hős életéről és önfeláldozó tettéről.

Mátyás Balázs Tamás története sajnos tragikus véget ért, de emléke tovább él a kerület szívében kialakított tér formájában. Az esemény várhatóan nagyszámú résztvevőt vonz majd, beleértve a helyi közösség tagjait, tisztviselőket, és a rendőrség képviselőit is, akik együtt emlékeznek majd meg a bátor tisztről. Az ünnepség ígéretes alkalom arra, hogy felidézzük Mátyás Balázs Tamás munkáját, és elismerjük azokat, akik minden nap kockáztatják életüket a közösség biztonsága érdekében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük