Közterületet neveztek el Mátyás Balázsról, az öt éve történt tragikus baleset áldozatáról Újpesten

közélet Újpest

Már 2023 februárjában döntött az újpesti képviselő-testület, ráadásul egyhangúan Déri Tibor polgármester javaslatára, hogy közterületet nevezzenek el az öt éve, 2018. február 15-én tragikus körülmények között elhunyt elhunyt újpesti rendőrről, Mátyás Balázsról. Mivel azonban ez nem kerületi hatáskör, a polgármester az újpesti testület felhatalmazásával javaslatot tett Karácsony Gergely főpolgármester számára a Leiningen, Iglói és a Fóti út találkozásánál lévő névtelen közterület elnevezésére, mely csütörtöktől hivatalosan is a Mátyás Balázs Tamás tér nevet viseli.

Mint a fővárosi közgyűlési előterjesztésből kiderül, Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmester 1996. augusztus 24-én született Budapesten. Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium elvégzését követően felvételt nyert a Rendőrség állományába, 2015. szeptember 1-jén megkezdte tanulmányait az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában.

Az első évfolyam elvégzését követően — iskolai gyakorlatának idejére — 2016. szeptember 1-től kinevezésre került a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Káposztásmegyeri Rendőrőrs hivatásos állományába, járőrtárs beosztásba, őrmesteri fokozatba. Újpesti lakosként nagy odaadással kezdte meg a rendőri pályát, a szolgálati feladatokat igyekezett minél hamarabb és legjobb tudása szerint elsajátítani. Jól ismerte a kapitányság illetékességi területét. Igyekezetével és szorgalmával hamar kivívta kollégáinak és vezetőinek elismerését, tiszteletét. Hamar beilleszkedett a kapitányság légkörébe, kollégáival jó munkakapcsolatot alakított ki, kerületi lakosként pedig teljes mértékben kötődött szolgálati helyéhez.

Munkáját a szorgalom és precizitás jellemezte, határozott ugyanakkor humánus volt az állampolgárokhoz, udvarias és tisztelettudó a kollégáihoz, vezetőihez.

2018. február 15-én szolgálatteljesítés közben elszenvedett közúti közlekedési balesetben, életének 22. évében elhunyt. Mátyás Balázs Tamás rendőrőrmestert Magyarország Belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította.

Az elnevezésre olyan közterületet kerestek, mely méltó lehet Mátyás Balázs Tamás emlékének. Ezen a területen található az emlékére felállított kopjafa.

Címke:

2 thoughts on “Közterületet neveztek el Mátyás Balázsról, az öt éve történt tragikus baleset áldozatáról Újpesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük