Lilák csatája: Kecskeméten bizonyítana az Újpest

sport Újpest

A Kecskeméti TE és az Újpest FC párharcának következő fejezete íródik a magyar labdarúgó NB I 21. fordulójában, ahol a tabella hetedik helyén álló kecskemétiek a kilencedik pozíciót elfoglaló Újpestet látják vendégül. Mindkét csapat számára fontos pontokról van szó: az Újpest a Diósgyőr elleni idegenbeli győzelemmel lendületben, míg a Kecskeméti TE a Pakson elszenvedett vereség után szeretne visszatérni a győztes útra.

A két csapat közötti 19. első osztályú bajnoki összecsapásra kerül sor, ahol eddig az Újpest dominált 9 győzelemmel szemben a Kecskeméti TE 5 sikerével, és 4 alkalommal osztoztak meg a pontokon. A találkozók átlagosan 3,8 gólt hoztak, ami izgalmas és gólban gazdag mérkőzéseket ígér a szurkolóknak.

Az első emlékezetes összecsapásra 2008 augusztusában került sor, amikor a lila-fehérek Kabát Péter duplájának köszönhetően 4:3-ra diadalmaskodtak. A kecskemétiek két évvel később azonos eredménnyel vették vissza a vereséget a Széktói Stadionban. A két csapat találkozói többnyire gólgazdagok, csak egyszer zárultak gól nélküli döntetlennel, ami azt jelzi, hogy mindkét fél szereti a támadófutballt és nem félnek kockáztatni a győzelem érdekében.

A legutóbbi kecskeméti és újpesti találkozó igazi gólfesztivált hozott, amely tovább erősíti a várakozásokat a következő mérkőzés kapcsán. A tavaly februárban a Széktói Stadionban játszott 2-2-es döntetlen után, az utolsó összecsapás októberben nyolc gólt hozott, ami a két csapat közötti kiélezett rivalizálást és a játékosok gólerős képességeit is kiemeli.

A Kecskeméti TE és az Újpest FC közelgő összecsapása izgalmas mérkőzésnek ígérkezik az NB I-ben, ahol a történelmi adatok alapján a szurkolók ismét izgalmas és gólokban gazdag találkozóra számíthatnak. Mindkét csapat számára létfontosságú a győzelem a tabellán való előrelépés érdekében, így várhatóan mindent megtesznek a siker elérése érdekében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük