Közvélemény-kutatásnak álcázott lejáratásba kezdtek Wintermantelék

politika Újpest

Pénteken derült ki, az Index írta meg, hogy Szalma Botondot kérték fel az újpesti ellenzéki pártok polgármesterjelöltnek kerületünkben, így ő lehet a valós kihívója ősszel a jelenleg is regnáló kormánypárti Wintermantel Zsoltnak. A hírre aktivizálták magukat a helyi fideszesek, és álközvélemény-kutatásba kezdtek, aminek a célja, hogy már az elején lejárassák, szebb szóval karaktergyilkolják az ellenzék jelöltjét. A nemzeti konzultációk mintájára irányított kérdéseket tesznek fel azoknak, akik hajlandók a „kérdésekre” válaszolni.

A kérdésekből pedig az is kiderült, hogy Wintermantelék elindítják azt a Horváth Imrét polgármesterjelöltként, aki korábban országgyűlési képviselő is volt még az MSZP színeiben. Ezt egyébként a 2018-as országgyűlési választásokon is megtették, direkt azért, hogy megosszák a baloldali szavazókat. Akkor Horváth 1332 szavazatot kapott „függetlenként”, így annyi szavazatot el is vett a DK-s Varju Lászlótól, aki még így is egészen pontosan 3158 szavazattal kapott többet, mint a fideszes Dr. Zsigmond Barna Pál, aki a Kárpát-medencei sportberuházások koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Emellett természetesen a kormánypárti sajtó is belelendült: az Origo és a PestiSrácok is beszámolt pénteken Szalma Botond indulásáról, ám azt olyan kontextusba helyezte, hogy a főszereplő még egy kicsit se tűnjön fel pozitív színben. De tőlük, mint fideszes lakájmédiától nem is várható más, tegyük hozzá. Az érintett egyébként este az ATV stúdiójában úgy fogalmazott: „ma elolvasva az Origo-t, azt kell, hogy mondjam, viszonylag gyenge újságírókat engedtek rám. Ez kicsit lenézése is az embernek.” Az Origo és a többi fideszes szócső az eltelt másfél évben több mint 100 helyreigazítási pert vesztett el, mivel folyamatosan valótlanságokat állítottak és állítanak ellenzéki politikusokról.

A Wintermantel Zsolt vezette fideszes városvezetés aggodalma pedig nem alaptalan. Az ellenzéki pártoknak sikerült egy olyan hiteles, nem megvehető, egyenes és tisztességes jelöltet találni, aki alternatívája lehet a fideszes polgármesternek. Amennyiben a koordináció is megvalósul a választókerületekben, azaz egy jelölt állhat a fideszes jelölttel szemben, akkor óriási esélye van az ellenzéknek nem csak a polgármester, hanem az önkormányzatba bejutó képviselők személyét illetően is.

Címke:

2 thoughts on “Közvélemény-kutatásnak álcázott lejáratásba kezdtek Wintermantelék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük