Újpestet is elberkikrisztiánosítják, mert nagyon rezeg a léc

politika Újpest

Az Indexen jelent meg ma reggel egy írás, mely a Berki Krisztián-effektusról ír, hogy valójában kinek az érdeke az, hogy ő elinduljon főpolgármester-jelöltként. Először még viccesnek hangzott, hogy bejelentette indulását, ám ez valósággá vált, amikor leadta a 10000 ajánlását. Tette ezt úgy, hogy nagyon nem lehetett látni, naponta maximum másfél órát pultozhatott, így sikerült neki 16 nap alatt összegyűjteni a 10000 aláírást, mely igencsak megirigyelhető még a fideszesek oldaláról is, akik a Kubatov-listát alkalmazva 1-2 óra alatt „gyűjtik össze” a kommunikációjuk szerint az induláshoz szükséges ajánlásszám többszörösét. Zárójelben jegyezzük meg, hogy 16 nap alatt Puzsér Róbertnek csupán 6000 ajánlást sikerült összeszednie úgy, hogy aktivistái folyamatosan az utcán voltak.

Puzsérék szerint bűzlik, hogy Berki összejátszott a Fidesz kampánycsapatával – olvasható az Indexen. Úgy folytatják, „ismerve Berki Krisztián beágyazottságát a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, ismerve fideszes kapcsolatait és tudván, hogy a nagyobbik kormánypártnak az ország legnagyobb illegális választói adatbázisa áll rendelkezésre (a Kubatov-lista – a szerk.), bűzlik, hogy Berki az ő segítségükkel lett betolva a főpolgármester-jelöltségbe” – írta a Sétáló Budapest. Arról pedig már tényleg mellékesen írunk, hogy a kormány propagandatévéje, a TV2 konkrétan teleplakátozta Budapestet is a herevasalós történetekkel mostanában induló műsorával, az üBERKIrály promóciójával.

És miért jön ez jól a Fidesznek? Egyértelmű bizonyíték nincs az összejátszásról vagy adatmásolásról, viszont azt sem tudja senki az érintetten kívül, hogy miből finanszírozza valójában a kampányát, azonban az szembetűnő, hogy Berki létezése a Fidesz kampányának jön kapóra. A Fidelitas ugyanis Berki és Puzsér indulását felhasználva támadja Karácsony Gergelyt és az ellenzéket, miszerint az ellenzéki oldal „cirkuszt” csinál a választásokból.

Átragasztott Fidelitas plakát.
Forrás: 24.hu

Nyilvánvalóan bonyolítja a helyzetet, és összezavarhat pár szavazót, ha több induló van egy választáson. Márpedig Budapesten a Fidesz érdeke, hogy ne egyszerűsödjön kétszereplős csatává a választás, mert akkor a most összeálló ellenzék hatékonyabban tudná begyűjteni a Fidesz-ellenes, úgynevezett protestszavazatokat.

Eddig a Fidesznek nem volt ilyen problémája, hiszen az ellenzék megosztott volt, és ha voltak is olykor baloldali összefogások, a Jobbik, az LMP rendszerint külön indult, tehát az ellenzék önmaga gondoskodott arról, hogy hemzsegjenek a karikák a szavazólapokon – írja az Index.

Újpest is kapott a nyakára egy „Berki Krisztián”-t

Korábban mi csak „újpesti Schmuck Andor”-nak becéztük (bár Sch. Andor nem indul főpolgármester-jelöltként, csak az V. kerületben polgármesterjelöltként), de teljesen beillik ez a becenév is most már a repertoárjába. Az összesítésből azonban az látszik, hogy csak azokban a budapesti kerületekben és vidéki városokban indulnak rá ilyen berkikrisztiánok és schmuckandorok az ellenzéki együttműködésre, ahol nagy a baj a Fidesz szemszögéből.

Újpesten sincs ez másképp: a körzet egykori MSZP-s parlamenti képviselője, Horváth Imre tavaly sértődött meg a szocialistákra, amikor a DK-val kötött paktum értelmében a DK-s Varju László indulását támogatták a parlamenti választáson (Varju simán nyert is). Horváth Imre politikája innentől arról szólt, hogy ártson az ellenzéki összefogásnak. Először az ellenzékhez hasonló nevű civil szervezetet alapított, majd most el is indult polgármesterjelöltként, és hirtelen plakáthelyeket is szerezni tudott, és pénze is lett kiplakátoltatni magát szerte a kerületben – olvasható a hírportálon. Indulásáról pedig mi már márciusban beszámoltunk, amikor Wintermantelék közvélemény-kutatásnak álcázott lejáratásba kezdtek. Neki is meg lett a szerepe: minden negatívat ők tolnak azért, hogy Wintermantel Zsolt ne sározza össze a kialakított képet azzal, hogy savazza az ellenzéki együttműködést, a polgármesterjelöltet vagy a képviselőjelölteket. Így ő tudja tolni a propagandát, a pozitív üzenetetket, mert más elviszi a balhét, áthárítva egyébként a felelősséget is magáról.

Az újpesti lakosok már el is mondták véleményüket. Helyszín: Küső-Szilágyi út

A történet most ott tart, hogy végighakniztatják vele a fél propagandát, azonban szegény nyugdíjas bácsinak még azt nem sikerült megtanulnia, hogy a jelölőszervezetét nem úgy hívják, amit a TV2-ben bemondott. Ő ugyanis a Légrádi Péter-féle Újpesti Lokálpatrióták Egyesületét említette meg jelölő szervezeteként, nem azt, amiben indul (ami egyébként elmondása szerint a saját egyesülete, amit ő hozott létre, és aminek a nevét nem sikerült megjegyeznie a riport szerint). Legalább a látszatra illene adni.

Elemi érdeke a Fidesznek, hogy zavart keltsen a rendszerben, ugyanis a számok azt mutatják, hogy már a polgármester személye is inkább változni fog, mintsem marad a regnáló városvezető. Emlékezzünk, tavaly a fideszes dr. Zsigmond Barna Pál simán kikapott a DK-s Varju Lászlótól, az EP-választáson pedig a Fidesz Újpesten jóval országos és budapesti átlag alatt teljesített (38%), a fővárosban a harmadik legrosszabb eredményét produkálta. Persze egy önkormányzati választást nem szabad összehasonlítani egy EP-választással, de bizakodásra adhat okot az ellenzék számára, hogy Wintermantel támogatottsága nagyot zuhant az elmúlt időszakban, és jelölőpártja, a Fidesz sem tudott elmozdulni felfelé.

Forrás: Index

Címke:

1 thoughts on “Újpestet is elberkikrisztiánosítják, mert nagyon rezeg a léc

  1. A cikkben közölt plakát Káposztásmegyeren – Horváth Imre szűkebb pátriájában látható – ott ahol egyéni képviselő jelöltként is indul ! Imre… Imre ! Annyi év ismertség – sőt ! – elismertség után így kell búcsúznod ? 😱

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük