Két újpesti parkba is automata közterületi WC-t telepít az önkormányzat

Újpest

A héten fogadták el Újpest 2023. évi költségvetését, melynek vitájában szó volt arról is, hogy az önkormányzat két új automata közterületi WC-t telepít a Szilas családi parkba, valamint a Semsey parkba.

A Semsey Aladár park és Szilas családi park. Két közkedvelt helye Újpestnek. Tavasztól késő őszig intenzíven látogatott helyszínek, ahol sokan kihasználják a kikapcsolódási lehetőségeket. Akik sportolni szeretnének, sportolnak; akik piknikezni szeretnének, piknikeznek; akik csak szimplán sétálni szeretnének egy jót, ugyancsak megtehetik. Gyerekek, fiatalok, idősek – mindenki megfordul ezeken a helyeken.

A Szilas családi és aktív parkban – ahogy az szemmel is látható – folyamatos fejlesztések vannak Újpest Önkormányzata által. A Multisport Bázis új eszközöket kapott, és úgy tudjuk, tavasszal meg is nyitja kapuit, illetve egy 800 méteres futókört is tervez megvalósítani az önkormányzat a helyszínen még ebben az évben.

A kikapcsolódás tehát garantált, azonban egy eddig hiányzó szolgáltatás is meg fog jelenni: az automata közterületi WC. Önkormányzati forrásból úgy tudjuk, folyamatosan kapnak lakossági megkereséseket a témában, és a Semsey és a Szilas park visszatérő elem az igényeket figyelembe véve. És ahogy látszik, az önkormányzat meghallgatta ismét az újpestiek kérését, megvalósítja azt 2023-ban. A költségvetés vitájában dr. Trippon Norbert elmondta, hogy a közműegyeztetések folyamatban vannak, nincsen még döntés arról sem, hogy jelképes díj ellenében lehet-e azt majd használni, vagy ingyenes lesz. Rádi Attila fideszes önkormányzati képviselő hozzátette, egyiknek és a másiknak is megvannak az előnyei, hátrányai. Ezt a kérdést egyébként a szakbizottság fogja majd eldönteni.

(Borítóképünk illusztráció!)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük