Elkezdődött az új játszótér kialakítása a Főtér parkban

Újpest

Dr. Trippont Norbert, Újpest gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármestere bejelentette, hogy elkezdődött egy új, közel 1000 négyzetméternyi játszótér kialakítása a város szívében, a Főtér parkban. A projekt, amely várhatóan április végére fejeződik be, több korosztály számára kínál majd szórakozási lehetőségeket.

A játszótér kialakítása során különös figyelmet fordítanak a változatos játékelemekre, hogy minden gyermek megtalálja a számára leginkább élvezetes tevékenységet. Az új játszótér központi eleme egy 100 négyzetméteres óriáshomokozó lesz, napvitorlával és markolóval felszerelve, amely garantálja a gyermekek kényelmét és biztonságát a nap minden órájában.

Továbbá, a területen helyet kapnak különböző hinták, egy kéttornyú játszóvár, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas kalandokat ígér, valamint egy játszóház csúszdával a legkisebbek örömére. A mozgás szerelmesei számára forgó tölcsér és trambulin is rendelkezésre áll majd, így a fizikai aktivitás mellett a szórakozás is garantált.

A játszótér tervezése során nagy hangsúlyt fektettek a pihenőhelyek kialakítására is. Padok és piknikasztalok biztosítják a kényelmet azok számára, akik egy kis szünetet tartanának a játékban, vagy csak élvezni szeretnék a park nyugalmát. A zöldfelületek és színpompás virágok teszik teljessé a park látványát, így a Főtér-park igazi oázissá válik a város közepén.

Dr. Trippont Norbert reményét fejezte ki, hogy az új játszótér hamar az újpesti családok kedvelt találkozóhelyévé válik. A kivitelezés ideje alatt a polgármesterjelölt türelmet és megértést kér az itt élőktől, ígérve, hogy az eredmény minden várakozást felülmúl majd.

A projekt nemcsak a környékbeli családok számára jelent majd új szórakozási lehetőséget, de hozzájárul a városi közösség erősítéséhez is, összehozva az újpestieket egy szórakoztató, biztonságos és esztétikailag is vonzó környezetben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük