Déri Tibor: „Elképzelhetetlen volt, hogy ilyen aljasság megtörténhet Európában…”

Újpest

Déri Tibor, Újpest polgármestere, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából egy mélyen megrendítő Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait. A polgármester szavai a közösségi médián keresztül érintették meg az olvasókat, felhívva a figyelmet a múlt szörnyűségeire és a történelem tanulságaira.

Déri Tibor bejegyzésében az emberi kegyetlenség és a holokauszt borzalmaira hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a 20. században Európában történtek ellenére sokan még mindig tagadják a holokausztot. „Elképzelhetetlen volt, hogy ilyen aljasság megtörténhet Európában, a 20. században. De megtörtént,” – írta a polgármester.

A bejegyzésben említést tett arról, hogy a nácik által elkövetett bűntettek nem csak a zsidó közösséget, hanem más kisebbségeket is érintettek, mint például a cigányokat, a homoszexuálisokat és a papokat. Hangsúlyozta, hogy ezek a cselekedetek nem csak az áldozatokat, hanem a magyar nemzet egészét is meggyalázták.

Déri Tibor rámutatott arra, hogy a holokauszt nem csak egy történelmi esemény, hanem egy folyamatos emlékeztető a jelen generációk számára is. „Az áldozatok pótolhatatlanul hiányoznak a nemzetből. Az elkövetők és mai barátaik viszont nem részei a nemzetnek,” – írta a polgármester.

A bejegyzés széles körű reakciót váltott ki az olvasók körében, sokan mélyen meghatódva és elgondolkodva kommentáltak. Déri Tibor bejegyzése rávilágított a történelem sötét oldalára és arra, hogy a holokauszt áldozatainak emlékét tisztelettel kell megőrizni. Hangsúlyozta, hogy a holokauszt nemzetközi emléknapja nem csak az áldozatokra való emlékezésről szól, hanem az elkövetők elleni elítélésről és az emberi jogok védelmének fontosságáról is.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük