A kormány leterheli Újpestet és a többi önkormányzatot, de a költségekbe nem száll be

Kormány önkormányzat Újpest

„Önkormányzatunk minden tőle telhetőt megtesz a járvány megfékezése érdekében, ugyanakkor a koronavírus okozta gazdasági válság az újpesti lakosságot, vállalkozókat és önkormányzatunkat sem kíméli.” – írta bejegyzésében Trippon Norbert újpesti alpolgármester.

Trippon Norbert ezért az újpesti UPK Frakciószövetség (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP, JOBBIK) nevében azt követeli, hogy a kormány kéthavonta térítse meg:

➡️  Az önkormányzatok járvány ellen megtett intézkedéseinek közvetlen, igazolt költségeit (pl. maszkok, fertőtlenítőszerek beszerzése stb.). 

➡️  A járvány miatt bezárt önkormányzati intézmények és létesítmények (pl. Halassy Olivér Városi Uszoda, Tarzan Park, UP Rendezvényközpont, egyéb kulturális létesítmények stb.) bezárása miatti igazolt bevételkiesés összegét.

➡️  A járvány okozta gazdasági helyzet miatt nyújtott lakbér-, üzlethelyiség bérleti díj kedvezmények és mentességek igazolt költségeit.

➡️  A járvány okozta gazdasági helyzet miatt várhatóan megnövekedő szociális támogatási összegeket.

Az újpesti önkormányzat továbbá azt is kéri, hogy a kormány kompenzálja az önkormányzatokat a várhatóan kieső helyi adóbevételek ( építményadó, telekadó, iparűzési adó, idegenforgalmi adó stb.) kieső összegével.

Trippon Norbert felkérte az újpesti Fidesz-frakciót, hogy amennyiben valóban fontos számukra Újpest, az újpesti lakosság és vállalkozások, legyenek elég bátrak és csatlakozzanak követeléseikhez! Hiszen eddig érdemi segítség nem érkezett a kormánytól.

Összeállította:: Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük