Távozott az újpesti jegyző és két osztályvezető az elmúlt időszak fiaskói után

közélet politika Újpest

Vezető hivatalnokoknak kell távozni – rendteremtés a hivatalban” címmel jelent meg Újpest Önkormányzatának weboldalán egy közlemény. Mint írják, Újpest Önkormányzatának belső ellenőrzései számos szakmai-hivatali hibát tártak fel az elmúlt időszakban.

A közlemény leszögezi, hogy a hivatal szakszerű és hatékony vezetéséért és működéséért a jegyző felel. Kiemelték: a belső ellenőrzés többek között rámutatott arra, hogy a hivatal nem felel meg maradéktalanul a saját Informatikai Biztonsági Szabályzatának, melynek megoldása ügyében a városvezetés kérésére sem történt érdemi előrelépés. Mindezek mellett a 2023. évi költségvetés, valamint 2022. évi zárszámadás tervezeteinek egyes táblázataiba is jelentős adminisztratív és számszaki hibák kerültek – olvasható a kommünikében.

Az önkormányzat vezetése szerint a hatékony és felelősségteljes hivatali munkavégzés érdekében elkerülhetetlen a személyes konzekvenciák levonása a hivatalnokok tekintetében. Május 31-ei hatállyal megszűnik a jogviszonya dr. Dallos Andrea jegyzőnek, valamint a költségvetési osztály és az informatikai osztály vezetőjének is – áll a közleményben.

Városházi szóbeszédek azonban arról is szólnak, hogy dr. Dallos Andrea jegyző mostanában nagyon jó kapcsolatot ápolt a Fidesz frakcióvezetőjével. Informátorunk úgy fogalmazott, hogy „többször előfordult, hogy a Fideszhez hamarabb eljutott az információ, mint a városháza 2. emeletére, mely nagyban volt köszönhető Dallos Andrea ténykedésének.” Azt is mondogatják, hogy az egyik felállított osztályvezetőnek is „benne volt a keze” abban, hogy kétszer is politikai károkat kellett elszenvednie a városvezetésnek a költségvetési táblázatok elírásai miatt.

Nem meglepő tehát ez a lépés a városvezetés részéről a fentiek alapján. Leginkább az újpesti Fidesz van meglepve – ez látszik a reakciójukon, hiszen elvesztették legfontosabb kapcsolatukat azáltal, hogy a jegyző távozott a hivatalból.

FRISSÍTÉS: dr. Dallos Andrea sajtó-helyreigazítást kért tőlünk a fentebb leírtak okán, melyet változtatás nélkül teszünk közzé.

2023. május 30. napján a www.ujpestihirmondo.hu online felületünkön közzétett „Távozott az újpesti jegyző és két osztályvezető az elmúlt időszak fiaskói után” című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Informatikai Biztonsági Szabályzat kijavítása érdekében nem történt előrelépés a városvezetés kérésére sem. Továbbá valótlanul állítottuk, hogy dr. Dallos Andrea ténykedésének köszönhető, hogy a Fidesz hamarabb jut információhoz, mint a Városháza „2. emelete”. Valótlanul állítottuk azt is, hogy dr. Dallos Andrea a legfontosabb kapcsolata Nagy István frakcióvezetőnek.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük