A Csillamos helyett idén a Fényfüggönyös Villamos érkezik Újpestre!

Budapest Közlekedés Újpest

A BKV népszerű Fényvillamosa helyett ezúttal szerényebb, fényfüggönnyel feldíszített jármű közlekedik az ünnepi időszak alatt Budapesten. 2022. december 16. és 2023. január 8. között hétköznapokon a 2-es villamos vonalán találkozhatsz a fényjárművel, hétvégén pedig más vonalakra is ellátogat.

A BKK által közzétett menetrendje szerint Újpesten kétszer fog járni az új Fényfüggönyös Villamos, méghozzá december 25-én a 14-es villamos vonalán, január 1-jén pedig a 12-es villamos vonalán jár majd.

A Fényvillamos 2009 óta ragyogja be a fővárost az ünnepi időszak alatt, az idei év azonban más: az energiaválság sokkal tudatosabb megoldások felé irányította a BKV figyelmét. A Fényfüggönyös Villamossal energiahatékony, ám mégis ünnepi fényekkel díszített jármű közlekedhet idén is Budapesten. Erre a célra egy KCSV-7-es típusú járművet választottak, amely a mozgási energiát elektromos energiává alakítja, majd ezt visszatáplálja a rendszerbe és az akkumlátorba, így plusz energia felhasználása nélkül világíthat a jármű tetejéről lehulló fényfüggöny.

Forrás: BKK
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük