Újpesti öltözőkből is lopott, vádat emelt az ügyészség

rendőrség Újpest

Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között, sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből. Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.

A vádirat szerint a vádlott sorozatban lopott, jellemzően zuglói és újpesti kerületi sportlétesítmények öltözőiből, de általános iskolai, és uszodai öltözőkből is. Elsősorban pénztárcákat – több esetben személyes okmányokkal, bankkártyákkal együtt -, valamint mobiltelefonokat, táskákat, kabátot vitt el, de volt olyan, hogy egy öltözőszekrénynek támasztott rollertől fosztotta meg a tulajdonosát. A sértettek többnyire iskolás gyerekek.

A vádlott ezen túlmenően, két budapesti színházból, és egy hostel szobájából is lopott irattárcát, táskát, laptopot és más értékeket. A férfi az elcsent bankkártyákkal több esetben vásárolt budapesti, illetve Dunakeszin lévő dohányboltokban, alkalmanként több ezer forint értékben.

A bűncselekményekkel okozott kár közel kétmillió forint.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség az 53 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal, és több esetben közokirat, illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások bűntettével vádolja.

A kerületi ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük