Újpesti családokat támogat a helyi önkormányzat és a Habitat for Humanity

Újpest

Egyedülálló kezdeményezés keretében 33 rászoruló újpesti család kapott ingyenes tüzelőt a helyi önkormányzat és a Habitat for Humanity Magyarország közös programjának köszönhetően. A projekt, mely 2022-ben indult, azon közterületekről eltávolított balesetveszélyes és kiszáradt fákat hasznosítja újra, amelyek egyébként veszélyt jelentenének a környezetre.

Trippon Norbert alpolgármester a kezdeményezésről és annak eredményeiről számolt be Facebook-oldalán, hangsúlyozva az Újpesti Városgondnokság Kft. és a Közhasznú Foglalkoztatási Osztály munkatársainak elhivatottságát, akik az elmúlt négy hét során fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy az egy köbméternyi tüzelésre alkalmas fa minél több rászoruló háztartásba eljusson.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a program nem csupán a rászoruló családok mindennapjait teszi könnyebbé, hanem hozzájárul a város zöldebbé és biztonságosabbá tételéhez is, hiszen a potenciálisan veszélyes fákat eltávolítják, és hasznos célra fordítják.

„A kezdeményezésünkkel azt szeretnénk megmutatni, hogy Újpest egy olyan közösség, ahol törődünk egymással, és ahol mindenki számíthat a segítségre, amikor szüksége van rá” – mondta Trippon Norbert. „Külön köszönet illeti a Habitat for Humanity Magyarország munkatársait, akik nélkül ez a program nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen.”

Az újpesti önkormányzat és a Habitat for Humanity Magyarország közötti együttműködés példát mutat arra, hogyan lehet helyi szinten hatékonyan és fenntarthatóan kezelni a környezeti kihívásokat, miközben közvetlen segítséget nyújtanak a helyi közösség rászoruló tagjainak. A program sikere arra ösztönzi a többi önkormányzatot és szervezetet is, hogy hasonló kezdeményezésekkel segítsék a rászorulókat, miközben hozzájárulnak környezetünk védelméhez.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük