Varju László: Az állam „civil” támogatások formájában pénzeli az újpesti Fidesz kampányát

politika Újpest

A Miniszterelnökség a Városi Civil Alap elnevezésű pályázat keretei között, „civil” támogatás formájában 30 millió forintot biztosított három egyértelműen Fideszhez köthető szervezetnek pusztán kommunikáció céljára. – mondta Varju László tegnapi Újpesten tartott sajtótájékoztatóján.


A három érintett újpesti szervezet a Fiatalok Újpestért Egyesület, a Polgári Újpestért Alapítvány és az Újpestért Egyesület. A nevek ismerősen csenghetnek a Kedves Olvasónak, hiszen ezek sokszor a nyilvánosságot is felvállaló kormánypárti jogi személyekről van szó.

A Fiatalok Újpestért Egyesület alapító tagja volt például Renge Zsolt, Ozsváth Kálmán, vagy Somogyvári Gábor. Közülük Renge Zsolt az előző ciklusban 5 éven át volt a Fidesz önkormányzati képviselője kerületünkben, Ozsváth Kálmán jelenleg is a kormánypártot képviseli az Újpesti Önkormányzatban, Somogyvári Gábor pedig bizottsági delegáltként
tevékenykedik szintén Fidesz színekben. Nos, ez az egyértelműen kormánypárti egyesület az elmúlt hónapokban 8 millió forintos állami támogatáshoz jutott pusztán kommunikációs célokra.

Az Újpestért Egyesület olyan szinten vállalja a kormánypárti kötődést, hogy az előző ciklusban Fidesz-Újpestért Egyesület frakciószövetség működött kerületünk önkormányzatában és az Egyesület a Fidesz jelölőszervezeteként is funkcionált az önkormányzati választásokon. Ez a civil szervezet 10 millió forintos állami támogatást kapott szintén kommunikációra.

Végül a Polgári Újpestért Alapítvány nem kevesebb, mint 12 millió forintot kapott a Miniszterelnökségtől, hogy nehogy spórolni kelljen a kommunikáción. Az az alapítvány, melynek kuratóriumi névsora talán minden újpesti számára ismerősen cseng: Bartók Béla, az újpesti Fidesz elnökségi tagja, Nagy István, a Fidesz önkormányzati képviselője, volt alpolgármester és Wintermantel Zsolt, kerületünk volt polgármestere és jelenleg a Fidesz újpesti szervezetének elnöke.

Felmerül a kérdés, hogy mire fordítják ezt a hatalmas támogatást a felsorolt szervezetek – egy kis ízelítő a fenti fényképen -, de a közelgő kampányokban valószínűleg erre is választ kapunk majd.

(Fénykép – Újpesti Fidelitas Facebook)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük