Ismét padlóra küldte a Fideszt az egyesült ellenzék Dunaújvárosban

politika

Az összellenzéki támogatású, jobbikos Kálló Gergely nyerte a dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választást. Kálló 98,77%-os feldolgozottság mellett 56,29%-on állt, míg legerősebb kihívója, a független, de fideszes támogatással induló Molnár Tibor 37,72%-on állt.

A Demokratikus Koalíció pedig már kisebb feldolgozottságnál kiküldte közleményét, miszerint: „a ma este annak a vitathatatlan bizonyítéka, hogy a tavalyi önkormányzati választás győztes ellenzéki receptje egy az egyben használható az országgyűlési választáson is”. A párt szerint ha egy ellenzéki jelölt lesz 2022-ben is a fideszes jelöltekkel szemben, akkor nyerhető lesz az a választás országos szinten is.

Teljes összefogás Vs. független mögé állás

Sikeres volt tehát az ellenzéki összefogás tesztüzeme: országgyűlési képviselői választáson most először az összes, frakcióval rendelkező ellenzéki párt beállt egy közös jelölt mögé. A Fidesz is új taktikát választott, nem volt ott a pártlogó a szavazólapon, független jelöltet támogatott. Ez utóbbi azonban úgy tűnik, most nem jött be.

Miután szombaton egy független jelölt visszalépett, végül hatan indultak a vasárnapi időközi választáson: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával.

A Jobbik már posztolta is Facebookon az örömöt:

A 2018-as országgyűlési választáson a jobbikos Pintér Tamás nyert, aki nem képviselheti tovább a választókerületet a parlamentben, mert a tavaly októberi önkormányzati választáson polgármesterré választották. Így a Fejér megye 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületében időközi választást kellett tartani. Most a teljes ellenzék egy jelölt mögé állt be, aki ezen a választáson is egy jobbikos lett: Kálló Gergely személyében, aki korábban Pintér közvetlen munkatársa volt.

A Fidesz nem igazán volt sikeres az utóbbi években Dunaújvárosban: 2018-ban ellenzéki országgyűlési képviselő nyert a dunaújvárosi központú választókerületben, majd a tavalyi önkormányzati választáson ellenzéki polgármester lett a városban. Így most új stratégiához folyamodtak, ismert fideszes helyett Iváncsa korábbi független polgármesterét, Molnár Tibort támogatták, aki azonban hivatalosan nem fideszes, hanem független jelölt volt.

Forrás: Index, Újpesti Hírmondó
Fotó: Facebook

Címke:

1 thoughts on “Ismét padlóra küldte a Fideszt az egyesült ellenzék Dunaújvárosban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük