A szidalmazásbajnok Bayer Zsolt szervez tüntetést Niedermüller Péter ellen

közélet politika

A Hír TV Sajtóklub című műsorának tegnap esti adásában Bayer Zsolt bejelentette: csütörtökre tüntetést szerveznek Niedermüller Péter ellen az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé. Ő lesz az egyik vezérszónok.

Az amúgy sem épp a higgadt fogalmazásairól nevezetes Bayer Zsoltnál az verte ki a biztosítékot, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere az ATV-ben – még a múlt héten – azt mondta: 

„Ha megnézzük, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlölet-valamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a család-elképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Niedermüller Péter

A kijelentés nagyobb figyelmet akkor kapott, amikor a Magyar Hang szemlézte a megszólalást. Miután a „riasztó képződményezésen” sokan felháborodtak, Niedermüller a Facebookon azt írta: „A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni.”

A DK pedig így reagált: „Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak.”

Továbbá ezt is írták: „Határozottan visszautasítjuk Gulyás Balázs, a Magyar Hang újságírójának állítását, miszerint Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Erzsébetváros polgármestere kirekesztő, sőt, kereszténygyűlölő kijelentéseket fogalmazott volna meg az ATV A nap híre című műsorában. Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak. A történelem legsötétebb időszaka emlékeztet minket arra, hová vezethet az a fajta gyűlöletkeltés, amelyet a Fidesz közpénz-milliárdokból működtet évek óta.

Forrás: Újpesti Hírmondó, 444.hu, Hírklikk.hu
Fotó: 24.hu, Youtube

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük