A Borkai-botrány után: holnap időközi polgármester-választás lesz Győrben

politika

Két világ közötti választásról szól a vasárnapi időközi polgármester-választás Győrben, ahol a tisztább, korrupciómentes, szebb és gazdagabb utat Pollreisz Balázs, az ellenzéki összefogás jelöltje képviseli.

Az MSZP választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes ma Győrben azt mondta, hogy ha a város elég bátor, és követi Szombathely, Miskolc, Pécs és Budapest példáját, akkor a Fideszt elhagyva átállhat a köztársaságpártiak oldalára, és a tisztább közéletű, korrupciómentes országért léphet fel. 

Az október 13. óta tartott 12 időközi önkormányzati választásból kilencet az ellenzék nyert meg. A Fidesz ott is elveszti már a választásokat, ahol korábban nagyon szoros volt az eredmény. 

Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP győri polgármesterjelöltje hangoztatta: vasárnap a győriek arról dönthetnek, hogy becsületes, tisztességes, átlátható, vagy zavaros, a körülményeket fedező és az előző évek vélhetően negatív, korrupciógyanús ügyeit inkább elrejtő városvezetést szeretnének-e. Nemény András, Szombathely polgármestere, a Baloldali Önkormányzati Közösségek (BÖK) elnöke elmondta: Pollreisz Balázs megválasztása esetén bizonyítani fogja, hogy lehetséges kialakítani egy levegőjében, utcáiban és közéletében is tiszta várost.

– Arra számítok, hogy az történik majd mint a jászberényi megismételt választáson: többen szavaznak és veszít a Fidesz – mondta a Népszavának Pollreisz Balázs. A lap megjegyezte: Pollreiszék irodájához tartva tizenkét olyan óriásplakátot számoltak össze, amelyen fideszes riválisa, Dézsi Csaba András látható. Ellenzéki plakátot viszont egyet sem láttak.

Forrás: Népszava, Újpesti Hírmondó
Fotó: Népszava

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük