16 percben szétszedték Orbánt az osztrák tévében – videó magyar felirattal!

politika

Az osztrák közszolgálati tévé 1-es csatornájának Gute Nacht Österreich című esti beszélgetős műsorában a magyar médiahelyzet volt a téma. A műsorban egy 16 perces anyagban foglalkoztak a magyar helyzettel, a miniszterelnök stadionjával és sajtóbirodalmával is.

Szóba került, hogy olyan anyagok, amelyek arról szólnak, hogy a Magyar Honvédség gépei titokban és magáncélból repülnek Las Vegasba, csak online jelenhetnek meg. Az adás magyarul feliratozva is megtekinthető már.

Forrás: 24.hu
Videó: Youtube

Címke:

6 thoughts on “16 percben szétszedték Orbánt az osztrák tévében – videó magyar felirattal!

  1. No így könnyű! Szabad monológban felsorolni („szarkasztikus humorral” fűszerezve) ténynek beállított vádakat úgy, hogy akit vádolnak az nem fejtheti ki az álláspontját? Már a cím is önmagáért beszél („16′ szétszedték Orbánt…”), hisz ez olyan mintha egy bokszoló egyedül szállna ringbe és 16 percig ütné a levegőt, majd kikiáltaná magát győztesnek! Na de Uraim…!
    Akkor nézzük a valódi tényeket: 1990-ben a demokratikusan megválasztott MDF kormány első napjától kezdve 2010-ig (a 2. Orbán kormány kezdetéig) az állítólagos SZABAD sajtó az SZDSZ balliberális és a Kádár korszakból hirtelen „keresztény gondolkodásúvá” vedlett MSZMP-és maradék birtokában volt. „Nagy a tülekedés a damaszkuszi úton” (Eszterházy) Ennek volt köszönhető, h. sem az első miniszterelnök, sem később Sólyom László államfő nem beszélhetett a magyar médiumokban, csak akkor ha erre külön engedélyt kaptak az illetékes elvtársaktól. Sólyom többek között ezért volt kénytelen rendszeresen a külföldi médiákban nyilatkozni. Ezt amúgy ő maga mondta el egy vele készített interjúban, mikor is felrótták neki, h. nincs kellő súllyal jelen a magyar politikai erőtérben.
    Orbán nem buta ember és tanult a korábbi kudarcból. Első kormánya azért bukta el 2002-ben a választást, mert az akkori liberális média kiszorította őt és pártját a tisztességes politikai küzdelem feltételeinek eszköztárából. Az első kétharmados győzelem birtokában elég felhatalmazást érzett magában ahhoz, h. legitim módon teret adjon végre a jobboldali demokrácia gondolatainak, véleményének ami az azt megelőző 30 évben teljesen marginális életet élhetett csak a nagy „SZABAD” liberális média árnyékában. Jómagam nem érzem drámainak a helyzetet, ugyanakkor igen kíváncsi lennék egy nemzeti közvéleménykutatás végeredményére amely esetleg így lenne feltéve: „Elégségesnek tartja e ma a liberális média jelenlétét a magyar közéletben?” Örvendetes lenne, ha így vagy hasonló formában ez a kérdés is megfogalmazódna a következő nemzeti diskurzus tematikájában.

  2. verjem a faszomat az államtikárok feleségeinek a szájába.közzétehetitek az email cimem nem féleg a görényektöl.félniük nekik kell.

  3. Háát igen,… ez paródia, de van mit parodizálni. Jót nevettem rajta én is. Ha belegondolunk tényleg szokatlan, kevésbé példaértékű történések. Az ellenzék elnyomása viszont egyszerűen nem létezik, megjelenési gyakorisága a választásokon is érzékelhető támogatottságával sem arányos, ahhoz túzott mértékű. Mivel az ellenzéki állítások gyakran önmagában is humorosak, szívesen olvassuk azokat, nézzük az ilyen jól előadott bohózatokat.

  4. …..ha Fideszék jók lennének, akkor nem függnének már 2019 március 20 óta a saját EU-Néppárt csoportjukban…..!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük