Az Origo „főszerkesztőjének” fogalma sincs ki és mit ír a lapjába…

bíróság közélet média vélemény

Az egyszeri ember valahogy azt hiszi, egy főszerkesztőnek alapvetően az a dolga, hogy megszabja lapjának irányvonalát – amelyet a lakájmédiában meg neki szabnak meg –, de hogy elképzelése se legyen arról, kik és főleg miket írnak az általa főszerkesztett portálba, az sajtótörténeti jelentőségű. Mondjuk, egy apróhirdetés talál nem az ő reszortja, de amikor egy ellenzéki párt erősen esélyes európai parlamenti képviselőjelöltjéről – aki nyert is – olyan cikkek jelennek, meg, amelyekben épp csak azzal nem vádolják, hogy nyilvánosan felpofozta a pápát – igaz, ennél súlyosabbakkal vádolták meg, akkor nagyon nehéz elhinni, hogy azt a főszerkesztő nem tudja. Ha meg nem tudja, akkor nem főszerkesztő. Mint ahogy mindnyájan tudjuk, hogy nem is az.

Nem derült ki ugyanis a bíróságon, hogy ki írta a Donáth Annát szexuális zaklatással vádoló cikket, mert az Origo főszerkesztője azt vallotta, nem tudja, ki volt a szerző és a szerkesztő.

2019. augusztus 12-én, az EP-választások után nem sokkal jelent meg egy cikk az Origón, amelyben egy ismeretlen fiatal lány azt állította, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után. A portál nem tett közzé helyreigazítást, ezért a Momentum EP-képviselője pert indított, és első-, majd másodfokon is győzött.

Donáth Anna

Donáth magánvádas feljelentést is tett becsületsértésért, ebben az ügyben most a bíróság megszüntette az eljárást. A végzés indoklása szerint

Gábor László, az Origo főszerkesztője azt vallotta, nem tudja, ki írta a cikket, sem azt, hogy ki szerkesztette, és hogy ki döntött a közléséről.

Tehát ennyi.
Bárki bármit írhat ezek szerint az Origóba, tervezzük is, hogy riportot készítünk arról, amint Orbán Viktor kecskével hál, egyszerre többel is, vagy arról, hogy a szegregációt a kormány munkatáborokkkal akarja megszüntetni, és persze tudjuk, kik kerülnek a munkatáborokba. Ha már menekültek úgy sincsenek ott. Aztán elküldjük a lapnak.
Lássuk lehozza ezt is az Origo?
És ugyanolyan következménnyel?

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotók: Népszava, 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük