Már a NER-közeli művészeket is ostorozzák

kultúra

Hiába, csupán pénztől még senki sem lett zseni. Valami ilyesmi derült ki a Lovas István-sajtódíj átadásán, amit Szakács Árpád, a Magyar Nemzet újságírója kapott, és a kormány szóverőembere kapott, aki az utóbbi időben minden olyan művész ellen felháborodott, aki nem szokott naponta többször a Karmelita kolostor felé fordulva imádkozni. Ennél a hírnél azonban sokkal érdekesebb, amit maga Szakács mondott a kormányközeli alkotók és művészek teljesítményéről. Az újságíró ugyanis meglehetősen kritikusan fogalmazott velük kapcsolatban:

Miközben a másik oldal forradalmi narratívában él, addig a saját, tízmilliárdokkal megtámogatott köreink a legjobb esetben is minden hatás nélküli, kínosan amatőr látszatcselekvéssel próbálják elfedni a semmittevést

– hangoztatta a súlyos szavakat Szakács a Magyar Nemzet tudósítása szerint. A tudósításból ugyanakkor nem derülnek ki további részletek, például az, hogy hogy pontosan kire is gondolt Szakács, aki amúgy annak a Magyar Időkben megjelent cikksorozatnak a szerzője volt, amely támadást indított a „balliberális kulturális dominancia” ellen. Ennek annyi eredménye bizonyosan lett, hogy a vállaltan jobboldali Prőhle Gergelynek el kellett hagynia a Petőfi Irodalmi Múzeumot, hogy helyét Demeter Szilárd vegye át.

A legérdekesebb azonban az volt, hogy maga Szakács Árpád mondta ki, hogy saját köreiket tízmilliárdokkal támogatják. Felötlik az emberben a kérdés: a sajátjaikon kívül esők köröket mennyivel is támogatják? Az adófizetők pénzéből persze, és ugye ők is adófizetők.

Forrás: 24.hu, Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI
(Szakács Árpád, a MediaWorks Hungary Zrt. központi print szerkesztőségének főszerkesztője (b) és Toót-Holló Tamás, a központi online szerkesztőség főszerkesztője (j) a MediaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztősége nevében átveszi az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől a pályázat díjátadó ünnepségén az Országházban 2019. szeptember 10-én.)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük