Boris Johnson az intenzíven, Trump amerikai orvosokat küldött hozzá

egészség koronavírus Külföld

A brit miniszterelnök 10 nap betegség után vasárnap köhögéssel és lázzal kórházba került, hétfő este már az intenzív osztályon kezelték – írja a BBC. Szóvivője szerint a külügyminiszter, Dominic Raab helyettesíti majd. A brit miniszterelnök egyelőre tudatánál van, a Guardian szerint elővigyázatosságból került lélegeztetőgép-közelbe. A BBC tudósítója úgy értesült, hogy hétfő délután, mielőtt az intenzív osztályra került volna, Johnson oxigént kapott.

A BBC azt írja, hogy ugyan nem minden intenzív osztályon lévő beteg kerül lélegeztetőgépre, de nagyjából kétharmaduknak 24 órán belül szükségük lesz az eszközre.

Johnson március 27-én jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, és önkéntes karanténba vonult. Ezek után videókonferenciákon keresztül dolgozott tovább, és ugyan vasárnap este kórházba került, de hétfőn Raab még azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy ugyan 

szombat óta nem beszélt a miniszterelnökkel,

Johnson teljes erőbedobással dolgozik. Pár órával később érkezett a hír, hogy az intenzív osztályra került. 

Trump amerikai orvosokat küldött, április végén újraindítaná a gazdaságot

„Óriási előrehaladást értünk el a vírus elleni terápiában” – jelentette ki Donald Trump a koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport napi sajtókonferenciáján hétfőn este. Az elnök azzal kezdte beszédét, hogy az amerikaiak imádkoznak Boris Johnson felépüléséért.

MINT ELMONDTA, A FEHÉR HÁZ FELVETTE A KAPCSOLATOT A BRIT MINISZTERELNÖK ORVOSAIVAL, ÉS TRUMP KÉT AMERIKAI CÉGET IS FELKÉRT, HOGY SEGÍTSE JOHNSON KEZELÉSÉT. 

Az elnök a hétvégén telefonon beszélt Narendra Modi indiai miniszterelnökkel, és arra kérte, hogy oldja fel a hidroxiklorokin nevű szer exportkorlátozását. Ez az a malária és egyes súlyos autoimmun betegségek kezelésére használt gyógyszer, amellyel több amerikai kórházban is megpróbálják kezelni a koronavírus-fertőzötteket. Modi azonban nem vette figyelembe a kérést. Trump szerint ennek meg lehet a retorziója. 

A GAZDASÁG ÚJRAINDÍTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN PEDIG ARRÓL BESZÉLT, HOGY MÉG ÁPRILIS VÉGÉN MEGSZÜNTETHETIK A JELENLEGI KORLÁTOZÁSOKAT.

Arról korábban már írt a Újpesti Hírmondó, hogy Ausztria és Németország húsvét után fokozatosan lazítani készül a korlátozásokat, azóta ehhez csatlakozott Csehország és a járvány által elsőként sújtott Olaszország is.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük