Alternatív operatív törzs felállítását kezdeményezi a Momentum

egészség politika

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke mai sajtótájékoztatóján bejelentette: a koronavírus-járvány okozta válság enyhítése és a második hullám negatív hatásainak megfékezése érdekében ellenzéki operatív törzs felállítását kezdeményezi, melybe meg is hívta a 2022-es együttműködésben résztvevő párt elnökeit, társelnökeit.

Az ellenzéki operatív törzs felállításáról elmondta: az ellenzék 2022-től közösen szeretné kormányozni Magyarországot. Ehhez pedig arra van szükség, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben, mint amilyen a koronavírus-válság, közösen tudjunk fellépni. A javaslatunk alapján ez a közös fellépés az ellenzéki operatív törzs felállítása lenne. 

Az ellenzéki operatív törzs feladata a tervek szerint az, hogy egységesen, közösen tegyünk javaslatokat a kormánynak a járványkezelésre, közösen fogalmazzunk meg kritikát az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről. Emellett országos szintre emelhetjük azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban látunk, valamint országos kezdeményezéseket, adománygyűjtéseket is indíthatunk a jövőben.

Hozzátette: Karácsony Gergely és Jakab Péter már biztosították a támogatásukról a kezdeményezést, ott lesznek az ellenzéki egyeztetésen. 

A második hullám kapcsán elmondta: a nyáron a kormány nem készült fel a második hullámra, helyette inkább körbejachtozták az Adriát, pedig Magyarország komoly elszegényedés elé néz. Nem tettek lépéseket a gazdaság védelmére: mára a munkanélküliek száma megközelíti a 400 ezer főt, az élelmiszerek drágulása a nyáron pedig a 7%-ot is meghaladta. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük