Szemétkáosz és az Újpesti Önkormányzat felelőssége

közélet politika

Azt elmúlt hetekben országszerte összedőlt a szelektív szemétszállítás. Sajtóhírek szerint az állami kukaholding (NHKV Zrt.) számlázási rendszere nem működik, mérlege nincs jóváhagyva, mert nem tudja kimutatni követeléseit és tartozásait a számviteli szabályoknak megfelelően. 13 milliárd forinttal tartozik az FKF Zrt.-nek, amely fővárosi tulajdonban lévő cég felel az újpesti szelektív szemét elszállításáért is.

Újpesten is folyamatosak a problémák, melyről többször írtunk már oldalunkon: több tízezer újpesti család mindennapi életét keseríti meg a szolgáltatás hiánya.  A lakossági jelzések alapján sok helyen hetekig nem viszik el a szemetet, így az ott áll a kukákban az utcán, szétfújja a szél, az újonnan képződött szelektív szemét pedig valószínűleg a kommunális kukákban landol. Az önkormányzat pedig hallgat.

Pedig az újpesti fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt nagyon aktív, ha rá nézve pozitív propagandáról van szó; vagy igen bátor, ha fociügyben például a Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben posztol. Mindez azonban csak marketingfogás, hiszen például a szelektív hulladékgyűjtés ügyében egyáltalán nem tiltakozik, nem áll ki az újpestiek érdekében. Sőt, amikor az újpestiek teszik szóvá a kérdést, igen bátran egy véradásról írt poszt mögé bújik, majd másnap azzal érvel, hogy nem is az Újpesti Önkormányzat feladata mindez. Nem tiltakozik és harcol, amikor az újpestieket kiszolgáló egyik legalapvetőbb közszolgáltatás káoszba fullad pártjának, a Fidesznek köszönhetően. Ez minden csak nem lokálpatrióta hozzáállás. Hamis, fake lokálpatriotizmus ez! A lila szín szertefoszlik, mögüle egyre láthatóbban feltűnik a narancssárga.  Persze a Fideszen belül nem divat tiltakozni, ott a vezérelv a meghatározó. Ettől még bűnösök közt cinkos, aki néma. Egy újpesti posztoló írta: „a helyi önkormányzat, a Fővárosi Önkormányzat és a kormány között egy hasonlóság mindenképp kimutatható: mindhármat a Fidesz vezeti.  Mondhatnánk, hogy együtt tették tönkre a szelektív hulladékgyűjtést Újpesten.

Vissza a múltba, elvtársak!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük