Orbán Balázs: Aki uralja egy ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását

közélet

A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot – az MTI szerint ezt mondta Orbán Balázs a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciájának szerdai nyitónapján, Budapesten. – írja a Telex.

A miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a nyugati országokban a média legkevesebb 70-80 százaléka van nemzeti tulajdonban. A 2010 előtti Magyarországon ez az arány kevesebb, mint 24 százalék volt, ami „borzalmas kiszolgáltatottságot” jelentett, és mostanra került 50 százalék fölé – mondta. Magyarországot elsősorban a nyugati liberális oldalról olyanok miatt kritizálják, ami ott „egészen természetes” – mondta.

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója arról beszélt, hogy a 26 éve működő MCC-ben már több mint 6100 diák képzését végezik, Kárpát-medence szerte 25 képzési helyszínen, többek között a nemrégiben nyílt brüsszeli központjukban. Megfogalmazása szerint az MCC is hisz a könyvek erejében, kiadójuk, az MCC Press eddig több mint 60 könyvet adott ki magyar és nemzetközileg elismert szerzőktől egyaránt, és jelenleg 45 kötet áll előkészület alatt. – írja a portál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük