Belviszály a Momentumnál: A párt polgármestere páros lábbal szállt bele Donáth Annába

közélet

Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? – tette fel a kérdést Nyirati Klára, hozzátéve, hogy a történtek miatt Soproni Tamás, Terézváros polgármestere sem tér magához.

Bevallása szerint „borzasztó rosszul” éli meg Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere azt, hogy Donáth Anna, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője több alkalommal is Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót (DK) bírálta a beszédeiben. Erről a városvezető a DK Kalocsa által szervezett Nők a politikában – Nők az önkormányzatok élén című sorozat előadásán beszélt.

Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? – tette fel a kérdést. Másrészt – folytatta – a Fidesz csak röhög a markában. – Lehetnek a pártok között nézeteltérések, miért ne lennének, nem azonos pártban vagyunk, odafönt nyilván megy a kiszorítósdi, hogy kinek mennyi jut. Na de idelent, a kisvárosokban emberek vannak. Emberek, lehet az egyik a DK tagja, a másik MSZP-s, a harmadik a Momentumé, bárkié, de mindenkinek saját egyénisége van, és vagy tudunk együtt dolgozni vagy nem – vélte Nyirati Klára.

A polgármester hozzátette, nem ő az egyetlen, aki most haragszik Donáth Annára. Mint mondta, a történtekről beszélt Fekete-Győr Andrással, a Momentum volt elnökével és országgyűlési képviselővel, aki úgy gondolja, hogy a párt EP-képviselője „hülyeségeket csinál”. A hétvégén pedig találkozott Soproni Tamással, Terézváros momentumos polgármesterével, aki azt mondta, „egyszerűen nem tér magához”.

Utána felhívta az Annát, és mondta neki, hogy oké, és én most mit mondjak a DK-soknak helyben? Hogy akkor most hogy várjam a segítségüket, hogy támogassanak? És én ugyanígy vagyok ezzel. – mondta Nyirati Klára. Úgy véli, mindez egyszerűen nonszensz, taktikailag is és erkölcsileg is hülyeség. – Egymásnak esni azután kéne, idézőjelbe teszem, tehát vitatkozni, ha már visszavettük az országot a Fidesztől. Ha már visszavettük, és kezdődik elölről a rendszerváltás. Akkor lehet koalíciós partnereket keresni, meg kitalálni, hogy együtt kormányozunk, vagy külön kormányozunk, vagy melyik minisztérium kié legyen, melyik poszt kié legyen, lehet vitatkozni is, mert nyilván nem egyformán gondolkodunk – fogalmazott.

Majd hangsúlyozta, hogy most a Fidesz a főellenség, a kormánypárt tette tönkre az országot, és az ellenzékieknek – főleg helyben – ilyen szempontból totálisan együtt kell működni.

Ha az ellenzéki pártok elkezdenek külön csapatokat indítani, abból csak rosszul jön ki mindenki, abból csak a Fidesz nyer, senki más. És ezt nem akarjuk, úgyhogy az Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják. – mondta Nyirati Klára.

Forrás: Népszava

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük