Varju László: Történelmi csúcson az államadósság

gazdaság politika Újpest

Varju László, Újpest országgyűlési képviselője tegnap este az Egyenes Beszéd vendégeként a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét elemezte. 

A Költségvetési Bizottság elnöke elmondta, hogy a történelmi csúcson lévő államadósság a kormány tehetetlenségének a következménye, hiszen az elmúlt 10 évben 21 ezer milliárdról 38 ezer milliárdra (!) emelkedett az államadósság mindezt úgy, hogy ebben az időszakban most először kell valódi gazdasági válsággal szembenéznie az Orbán-kormánynak, amely további 3 ezer milliárd forintnyi magánnyugdíj megtakarítás eltűnésével sem tud elszámolni. 

Érdekesség, hogy a tavalyi év során kezdetben a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank álláspontja is eltérő volt arról, hogy miként is fog alakulni az államadósság mértéke. Egészen nyárig ugyanis az MNB 2-3%-os gazdasági növekedéssel számolt, majd szeptember végére már ők is 6-7%-os visszaeséssel számoltak. 

A DK alelnöke szerint a kormány legnagyobb bűne, hogy miközben a vállalkozások, munkavállalók, nyugdíjasok támogatása terén visszafogta a költségeket, addig pánikszerű felvásárlásokba kezdett, valamint jutott pénz Budapest-Belgrád vasútvonalra, vadászati kiállításra és hasonló haszontalan luxusberuházásokra, ami szembeköpése a magyar embereknek. Továbbá hozzátette, hogy Orbán Viktor rendszeresen hangoztatja: „Az államadósság egy olyan ellenség, amit le kell győzni!”. Nos, úgy tűnik ez egy újabb csata, amit elveszített a kormány. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük