Jobbik: ne veszélyeztesse a Fidesz a magyar polgároknak járó EU-s forrásokat!

Európai Unió Kormány politika

Ne veszélyeztesse a Fidesz a magyar polgároknak járó uniós forrásokat! – sürgette Brenner Koloman a Jobbik frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján vasárnap.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a fideszes parlamenti többség szerdán elfogadott egy olyan politikai nyilatkozatot, amely szélsőséges Európa-ellenességével veszélyezteti a magyaroknak járó uniós forrásokat. 

A Jobbik elutasítja a szélőséges álláspontokat – tette hozzá, hangsúlyozva, sem az Európai Egyesült Államok, sem a Fidesz által képviselt szélsőségesen Európa-ellenes álláspont nem áll a magyar polgárok érdekében. A Jobbik úgy látja, hogy vissza kell térni a Szent István-i útra: első királyunk a nyugati kereszténység és az európai nemzetek jó együttműködését választotta.

Brenner Koloman azt mondta: Magyarországot azonban 12 éve kibillentette a „fideszes egypárti túlhatalom” a jó, a magyar polgárok érdekében álló egyensúlyi helyzetéből. Olyan egypárti, autoriter országokhoz közeledett Magyarország, mint Oroszország, Törökország vagy Kína, miközben a Fidesz eljutott odáig, hogy közvetlenül támadja a német vagy holland törvényhozás tagjait. 

Konzervatív pártként a Jobbik az EU alapító atyáinak álláspontját képviseli, akik keresztény, európai politikusok voltak, hittek a szociális piacgazdaságban és az európai nemzetek jó együttműködésében. A magyar polgárok jólétét és szabadságát csak a szociális piacgazdaság biztosíthatja, az, ha Magyarország az európai nemzetek megbecsült tagjaként szövetségeseket keres, nem pedig ellenségképeket gyárt, mint a Fidesz – fejtette ki a frakcióvezető-helyettes.

A jog uralma régi európai konzervatív érték. Állítsák vissza a kiegyensúlyozott polgári demokráciát, lépjenek fel valóban a fideszes korrupcióval szemben, s akkor a magyar polgárok megkapják végre a nekik járó európai uniós forrásokat” – hangoztatta Brenner Koloman.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük