Újabb lélegeztetőgépekre írt ki közbeszerzést a honvédség

gazdaság

Miközben több ezer darab, vélhetően használhatatlan lélegeztetőgépet tárolnak egy raktárban, a Honvédség újabb lélegeztetőgépre írt ki közbeszerzést.

Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet”. – ezzel a kommentárral osztotta meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közbeszerzés kiírásáról szóló hivatalos oldal linkjét.

Hadházy arra utalt, hogy a koronavírus-járvány kezdetén több ezer darab gépet vett nagyon drágán a kormány, ezek jelentős része egy raktárban áll. A tárolásra is százmilliók mennek el. A nagyon drágán, nem transzparens módon beszerzett gépeket több kritika is érte annak idején, legnagyobb részüket nem is tudták használni a kórházakban.

Azóta pedig az is kiderült, hogy a nagy mennyiségű gépre akkor se lett volna szükség, amikor éppen tetőzött a járvány, és nem is lett volna elég szakember a működtetéséhez. Az viszont biztos, hogy nagyon sokan jól jártak ezekkel a beszerzésekkel.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük