Megvan az ellenzék listájának első hét jelöltje

ellenzék

A közös lista még nem dőlt el teljesen, de abban megegyezés született, hogy az első öt helyen az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei szerepeljenek, a hatodik helyen az MSZP-s Tóth Bertalan, a hetediken pedig az LMP-s Ungár Péter.

Ezek alapján a lista eleje így alakul:

1. Márki Zay Péter (listavezető-miniszterelnök-jelölt)
2. Dobrev Klára, DK
3. Karácsony Gergely, Párbeszéd
4. Jakab Péter, Jobbik
5. Fekete-Győr András, Momentum
6. Tóth Bertalan
7. Ungár Péter

Telex szerint a vitás kérdésekről az ellenzék Márki-Zay Péter nélkül, pártelnöki szinten egyeztetett. Az így hozott döntések alapján kifejezett kampányügyekben, annak napi, operatív kérdéseivel kapcsolatos döntésekben Márki-Zay Péter és csapata dönt majd, ha nincs egység a többiek között.

A vitás programpontokat érintően Márki-Zay harminchárom módosítóját fogadták el – állítja a lap.

Arról is született döntés, hogy az ellenzék öt éven belül bevezeti Magyarországon a közös európai fizetőeszközt, továbbá az is eldőlt, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonalnál a pártok és Márki-Zay Péter nem a projekt leállítását fogja ígérni, hanem a beruházás felülvizsgálatáról, és szükség esetén leállításáról fog beszélni.

Ugyanakkor, maradtak vitás részkérdések, a cikk alapján például a Jobbik azt megvétózta, hogy a közös ellenzéki program tartalmazza a melegházasság engedélyezését, és egyelőre arról sem született valódi döntés, azaz tényleges hatpárti határozat, hogy Márki-Zay Péter kérésére három roma politikus befutó helyet kap a közös listán.

A Telex hozzáteszi, ezen a héten látványosan elkezdenék felpörgetni a kampányt: hárommillió példányban terjesztenek egy kampányújságot, és ezer óriásplakáton is megjelenik az egységes ellenzéki arculat. 

Forrás: ATV.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük